Det er ingen hemmelighet at jeg elsker suppe. Jeg kan gjerne spise det hver dag i forskjellige utgaver. Derfor har jeg også en haug suppeoppskrifter på bloggen, blant annet flere søtpotetsupper. Denne suppen er da en variasjon av disse, noen ingredienser er fjernet og andre er kommet til. Jeg synes denne suppen er nydelig, det smaker så godt med grønnkålen og kyllingen. Du kan selvsagt kutte ut kyllingen så får du en ren vegetarsuppe.
Ingredienser:
- 2 store søtpoteter
- 5-6 hvitløkfedd, finhakket
- 3 -4 små poteter
- 1 rødløk, hakket
- 1 liten pakke grønnkål, ferdig vasket
- 1 boks kokosmelk
- 1/2 liter vann
- Kyllinfond eller buljongterning
- Litt hakket bladpersille
- Saften av 1/2 lime
- Salt og pepper
- kyllingfilét
Fremgangsmåte:
- Skrell potetene og del dem i terninger
- Kok dem til de er helt møre, ca 20 minutter
- Ha løk og hvitløk i en panne og surr det noen minutter til det er mykt
- Når potetene er ferdig kokt slår du av vannet og damper dem tørre
- Bland grønnsakene med potetterningene og mos det hel sammen med en stavmixer
- Kok opp kokosmelk, vann og kyllingfond
- Tilsett grønnsaksmassen i kjelen og bland godt
- Kok opp og la det trekke noen minutter
- Smak til med limesaft mot slutten
- Smak til med salt, pepper og evt annet krydder
- Del kyllingfiléten i terninger og surr i pannen til den er gjennomstekt
- Sett opp varmen og tilsett grønnkålen
- Stek grønnkålen ved høy varme et par minutter til den er sprø
- Hell suppen i egnede tallerkner og legg kyllingterningene og grønnkålen på toppen
- Pynt med bladpersille og ringle gjerne litt olje over
- Server suppen med godt brød ved siden av
Og hva drikker man ved siden av da? Champagne selvfølgelig 🙂