Dette er en enkel pastarett som smaker deilig. Her kan du boltre deg i ulike pastatyper og velge akkurat det du har lyst på . Selv hadde jeg en pakke Rana Girosoli som jeg brukte, men det var bare tilfeldig. Bruk penne eller spaghetti eller det du har i skapet.
Det som er viktigst her er rekene. Aller best blir det selvsagt med ferske reker, men til nød kan du bruke hermetiske. Bruk i såfall noen med god kvalitet.
Ingredienser:
- Ca 1/2 kg ferske reker
- Pasta etter ønske
- 2 sjalottløk, hakket
- 1 gulrot i småterninger
- 1/4 squash i små terninger
- 2-3 fedd hvitløk, hakket
- 1 stor bifftomat, kun kjøttet i små terninger
- noen stilker frisk basilikum
- 3 ss crème fraîche
- 3 dl fiskekraft (fiskefond av skalldyr er fin å bruke hvis du ikke har kraft)
- 1 ss friskpresset sitronsaft
- salt og pepper
- parmesan
Fremgangsmåte:
- Rens rekene og sett til side
- Kok pasta etter anvisning på pakken
- Del opp grønnsakene og surr dem i olje i pannen et par minutter
- Tilsett kraft, crème fraîche og sitronsaft
- La det surre videre i noen minutter
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett frisk basilikum
- Tilsett rekene, bland godt og la dem bli gjennomvarme
- Tilsett pastaen og bland godt
- Høvle over godt med parmesan og pynt med basilikum
- Serveres evt med godt brød