Lun halloumisalat med linser, spinat og tomater

Fullsizeoutput 367a

Dette er en deilig salat som jeg har servert både til lunch og middag. Den er et utmerket alternativ på Kjøttfri mandag for den inneholder kun halloumi og grønnsaker.

Jeg synes den smaker helt nydelig alene, men du kan gjerne servere brød ved siden av også.

Halloumi ,som er en gresk fåreost, begynner å komme i de fleste butikker nå, jeg har kjøpt på Meny. Den er forholdsvis dyr så hvis du har muligheten til en Sverigetur koster den ca 1/3 av norsk pris. Det gjør forresten bøffelmozarella også.

Ingredienser:

  • 1 pakke halloumi
  • 1 pakke babyspinat
  • 1 pakke røde linser, Go green
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • 5 cm agurk, del i 4
  • 1 avokado i skiver
  • 1 sjalottløk i skiver
  • Noen blader basilikum
  • Saften av 1/4 sitron
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Ha litt olje i pannen og tilsett spinaten
  • La dette surre til den faller sammen
  • Tilsett halvparten av tomatene og la de surre med noen minutter
  • Legg dette til side
  • Ha resten av tomatene i en bolle sammen med agurk, sjalottløk og avokado
  • Ha over sitronsaft og bland forsiktig sammen
  • Ha linsene i en kjele og varm sakte opp
  • Del halloumien i skiver og legg over i en varm panne
  • Stek på begge sider til den har fått fin brunfarge
  • Ha så den varme spinat- og tomatblandingen tilbake i pannen
  • Legg varme  linser på tallerkenen og spinat-tomatblandingen over linsene
  • Legg deretter grønnsakene over
  • Tilslutt legger du halloumien over
  • Hell over din beste olivenolje og god balsamicoeddik

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *