Fylte middagspannekaker

IMG 0181

Pannekaker er ikke bare pannekaker for å si det på den måten. Pannekaker er alt fra de søte, tynne dessertpannekakene til de grove og tykkere middagspannekakene. Sistnevnte er jo en del sunnere enn de andre, men hver til sitt bruk.

I denne retten laget jeg pannekakene ganske tykke og brukte sammalt mel sammen med hvetemel. Det ble både godt og mettende og passer bra både som lunch og middag. Servér en enkel salat ved siden av så blir det perfekt 🙂

 

Ingredienser pannekaker:

  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl lettmelk
  • 4 stk egg

 

Fremgangsmåte:

  • Bland melet med salt
  • Tilsett halvparten av melken og kjør til en glatt røre
  • Tilsett resten av melken
  • Visp inn eggene, ett om gangen
  • La røren svelle i kjøleskapet ca 20-30 minutter
  • Om du synes røren har blitt for tykk sper du med litt mer melk

 

Fyll:

  • 400 gram kalkun- eller kyllingkjøttdeig
  • 1 løk, grovhakket
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 200 gram aromasopp i terninger
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl vann + 1 hønsebuljongterning
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 neve grovhakket basilikum
  • salt og pepper
  • chiliflak
  • mozarellaost ellr annen hvit ost til gratinering
  • litt oreganokrydder på toppen

 

Fremgangsmåte:

  • Hakk løk og hvitløk og surr det til det blir blankt
  • Tilsett aromasopp i terninger og bland godt
  • Ha blandingen over i en bolle og sett til side
  • Ha kjøttdeigen i pannen og stek til det er ferdig
  • Ha løkblandingen over i pannen og bland med kyllingkjøttdeigen
  • Tilsett tomatpuré og bland
Fullsizeoutput 364c
  • Dryss over hvetemel og bland
  • Tilsett buljongen, bland
  • La dette koke 7-8 minutter
  • Tilsett basilikum og krydder
  • Stek pannekaker, litt tykke
  • Legg 3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen
Fullsizeoutput 364e
  • Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form
IMG 0177
  • Dryss over ost og oreganokrydder
  • Gratiner pannekakene i stekovnen ved 200 grader i ca 20 minutter

IMG 0179

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *