Ovnsstekte koteletter på grønnsaksseng

koteletter

Koteletter er billig og god mat som kan brukes både til hverdag og fest, det er avhengig av måten du serverer dem på.

Jeg liker mat som kan tilberedes i en form i ovnen, det er enkelt og greit og lager seg selv. Denne oppskriften smaker av Italia synes jeg, den inneholder også italienske cherrytomater, parmesan og rosmarin. Nydelig.

Ved siden av serverte jeg potetmos denne gangen, men om du vil fremheve det italienske enda mer kan du selvsagt servere den med pasta.

 

Ingredienser:

  • 4 koteletter
  • 4 gulrøtter i terninger
  • 1/2 squash i terninger
  • 1 rødløk i skiver
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 pakke rosenkål, delt i to
  • 1/2 purre i tynne skiver
  • 1 boks italienske cherrytomater
  • olivenolje
  • smør
  • frisk rosmarin, hakket
  • salt og pepper
  • tørket oregano
  • parmesanost

 

Fremgangsmåte:

  • Brun kotelettene på relativt sterk varme ca 2 minutter på hver side
  • Salte og pepre på begge sider
  • Legg dem til side
  • Skjær opp grønnsakene
  • Surr først løk og hvitløk ipannen til løken er blank
  • Legg over i et ildfast fat
  • Ha resten av grønnsakene i pannen og surr noen minutter
  • Ha over i det ildfaste fatet
IMG 3140
  • Ha de hermetiske tomatene over og bland godt
  • Press litt på tomatene så de sprekker
IMG 3143
  • Dryss over rosmarin og øvrig krydder, bland godt
  • Legg kotelettene over grønnsakene
  • Stek ved 200grader i ca 25-30 minutter
  • Snu kotelettene en gang under steketiden
  • 10 minutter før det er ferdig drysser du parmesan på kotelettene
IMG 3162
  • Serveres med pasta, ris, potetmos eller godt brød

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *