Koteletter er billig og god mat som kan brukes både til hverdag og fest, det er avhengig av måten du serverer dem på.
Jeg liker mat som kan tilberedes i en form i ovnen, det er enkelt og greit og lager seg selv. Denne oppskriften smaker av Italia synes jeg, den inneholder også italienske cherrytomater, parmesan og rosmarin. Nydelig.
Ved siden av serverte jeg potetmos denne gangen, men om du vil fremheve det italienske enda mer kan du selvsagt servere den med pasta.
Ingredienser:
- 4 koteletter
- 4 gulrøtter i terninger
- 1/2 squash i terninger
- 1 rødløk i skiver
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 pakke rosenkål, delt i to
- 1/2 purre i tynne skiver
- 1 boks italienske cherrytomater
- olivenolje
- smør
- frisk rosmarin, hakket
- salt og pepper
- tørket oregano
- parmesanost
Fremgangsmåte:
- Brun kotelettene på relativt sterk varme ca 2 minutter på hver side
- Salte og pepre på begge sider
- Legg dem til side
- Skjær opp grønnsakene
- Surr først løk og hvitløk ipannen til løken er blank
- Legg over i et ildfast fat
- Ha resten av grønnsakene i pannen og surr noen minutter
- Ha over i det ildfaste fatet

- Ha de hermetiske tomatene over og bland godt
- Press litt på tomatene så de sprekker

- Dryss over rosmarin og øvrig krydder, bland godt
- Legg kotelettene over grønnsakene
- Stek ved 200grader i ca 25-30 minutter
- Snu kotelettene en gang under steketiden
- 10 minutter før det er ferdig drysser du parmesan på kotelettene

- Serveres med pasta, ris, potetmos eller godt brød