Laksefilét med couscous og bakte tomater

IMG 2917

Her spiser vi mest torsk nå når det er høysesong, men innimellom varierer vi selvsagt. Denne gangen får dere en oppskrift på laks som jeg serverer med couscous. Egentlig er ikke couscous min favoritt, men det hjelper når jeg tilsetter buljong og grønnsaker. Jeg synes det var en fin match til laksen, selv om det ikke er det man vanligvis serverer til denne fisken.

Ingredienser:

  •  6-700 gram laksefilét
  • saft av 1 sitron
  • salt og pepper

 

Couscous:

  • 4 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 4 dl couscous
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 1/2 pk grønne erter
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • bladpersille

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann og buljong
  • Tilsett gulrøttene som du har delt i små terninger
  • Kok i ca 5 minutter
  • Tilsett couscous
  • Trekk kjelen av platen og la couscousen trekke ca 5 minutter
  • Tilsett ertene og bland sammen
  • La det trekke ytterligere ca 5 minutter
  • Smak til om gulrøttene er møre og eretne gjennomvarme
  • Tilsett smør og bladpersille
  • Smak til med salt og pepper
  • Hold varm

 

Fremgangsmåte laks:

  • Sett stekeovnen på 180 grader varmluft
  • Krydre laksestykkene med salt og sitronpepper og legg i en ildfast form
  • Sett laksen i ovnen og stek den ca 10 minutter til den flaker seg
  • Server laksen sammen med couscousen og bakte tomater
  • Server gjerne en rømmedressing ved siden av
IMG 1840

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *