Denne desserten fikk jeg inspirasjon til fra Wenche i God Morgen Norge, men jeg har endret den mye. For eksempel har jeg brukt vanlig krem i stedet for råkrem og jeg har skiftet ut havrekjeks med sukkerkavring.
Dette ble en deilig variasjon over Tilslørte bondepiker og det er gøy å bruke rabarbraen på en litt utradisjonell måte.
Ingredienser 4 personer:
- 3-400 gram skrelt rabarbra i biter
- ca 2 dl sukker (smak deg fram)
- 1 kanelstang
- 1/2 dl vann
Fremgangsmåte:
- Rens og del rabarbraen i biter
- Kok den mør til en grøt 10-15 minutter sammen med vann, sukker og kanel
- Smak evt til med mer sukker
- Avkjøl
Kavringen:
- 1,5 ss usaltet smør
- 4-5 ss knust sukkerkavring
- 1 ts kanel
- 1,5 ss sukker
Fremgangsmåte:
- Knus sukkerkavrringen, bruk gjerne et kjevle
- Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne
- Tilsett den knuste sukkerkavringen eller brødrasp og fres det godt
- Krydre med kanel
- Avkjøl
Krem:
- 2,5 dl kremfløte piskes stiv
- Tilsett gjerne 2 ss amaretto eller annen likør du liker, men det er ikke nødvendig
Anretning:
Anrett rabarbra, krem og sukkerkavring i et glass så mange ganger du ønsker
Legg gjerne noen jordbær på toppen
Mmmmmm, snadder