Hjortefilét med hvit søtpotetmos.

IMG 9069

Vilt smaker alltid godt synes jeg og jeg serverer det ganske ofte. Jeg prøver å variere tilbehøret og i går laget jeg hvit søtpotetmos. Jeg bruker vanlig søtpotet ofte, men den hvite hadde jeg ikke smakt tidligere.

Jeg har laget hjort både sous vide og vanlig tidligere, men jeg foretrekker nok å lage den på vanlig måte. Det er både enkelt og raskt.

Det jeg gjør er å salte og pepre filéten et  par timer før tilberedning og pakke den inn i folie og legge den i kjøleskapet. Ca 30 min før tilberedning tar jeg den ut av kjøleskapet slik at den ikke er iskald når jeg skal brune den.

Smelt smør i pannen ved middels/ høy varme og legg i filéten og brun den på alle sider. Bruk en kjøttklype.

Sett steketermometer i kjøttet og legg den deretter i forvarmet ovn på 200 grader. Stek til termometeret viser 56 grader , da er kjøttet medium stekt som på bildet over.

La det hvile på benken i 15-20 minutter før du skjærer det opp.

Flere oppskrifter på hjort finner du HER.

 

Hvit søtpotetmos:

IMG 9866

  • 2-3 hvite søtpoteteter
  • 1 ss smør
  • evt litt creme fraishe
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell og del potetene i terninger
  • Legg terninger i en kjele med vann og kok til de er møre, ca 20-30 minutter
  • Hell av vannet og damp dem
  • Mos dem til en fin masse
  • Tilsett smør og smak til med krydder
  • Tilsett evt litt creme fraishe eller fløte
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *