Barcelona har alltid noe å by på

Collage2

Uken etter påske var jeg i Barcelona, en by jeg har vært i mange ganger før. Man skulle tro at jeg nesten hadde “brukt opp” det byen har å tilby, men sånn er det absolutt ikke. Jeg gleder meg til mange flere besøk i Barcelona og er sikker på at jeg får nye opplevelser hver gang.

Denne gangen bodde vi i El Born-området, vi pleier ellers å bo i Eixemple eller Gracia.  Men El Born ligger midt i “gamle Barcelona” og nærmere havet. Det er også et matmekka med mange bra restauranter og barer, og du får mange attraksjoner “på kjøpet” når du bor her.

Tapasbarer finner du overalt, og vanligvis er det høy kvalitet på maten i motsetning til barene langs La Rambla som er skikkelige turistfeller.

Et sted jeg kan anbefale er BUBO som egentlig er to restauranter. Den røde er et eventyr av en kakebutikk og den blå er et eventyr av en tapasbar. Man kan kombinere dem ved å sette seg på utendørsrestauranten og bestille fra begge restaurantene. Det er samme eier selvsagt, Charles Manpel som er kjent i hele Spania for sine konditorvarer. Maten man får er kreativ og smaker nydelig, men det er svært små porsjoner så man bør nok bestille minst 3 tapas hver + kake. Det er ikke spesielt billig, men verdt det.

Bubo4

Bubo2

Bubo1

Bubo8

Bubo7

Restauranten ligger på torget foran katedralen St Maria del Mar hvor det også ligger flere andre tapasbarer.

En annen restaurant jeg vil anbefale er Ristorante Gravin, en folkelig italiensk restaurant med italiensk kokk og nydelig mat. Den ligger rett i nærheten av Estation Franca på Plaza de las Ollas. Her spiste vi blåskjell, asparges, pasta med foie gras, nydelig St Petersfisk og den beste tiramisuen jeg har smakt.

Gravin2

Gravin1

Gravin3

Hvis du vil ta turen opp i Paseo de Gracia (Passeig de gracia)  for å titte på Gaudis hus, La Pedrera og Casa Batllo, og/ eller shoppe design, er det også mulig å spise bra her. Innovativ og spennende tapas kan man faktisk få på Café Pedrera som ligger i Gaudis hus. Her spiste jeg bl.a. foie gras og en dessert som var en veldig spesiell utgave av Creme de Catalana. Små sprø karamellruller fylt med desserten.

Rett ved Casa Batllo ligger Brasseri Tenorio som serverer god mat i koselige omgivelser. De er best på italiensk mat synes jeg, og risottoen deres er nydelig.

Tenorio1

En annen favoritt ligger helt nede på stranden, restaurante Xup Xup som serverer nydelig sjømat. Den åpner kl 1300 og 15 min senere er den stappfull, i alle fall i helgene. Så da er det bare å stille seg i kø og vente til det blir et ledig bord.

Xup4

Xup10

Xup1

Men du skal antagelig gjøre noe mer enn å spise og shoppe når du er i Barcelona, og det er nok å velge blant av andre aktiviteter også. Selv elsker jeg å besøke katedraler, og du bør få med deg i alle fall St Maria del Mar og St Maria del Pi. I den sistnevnte er det ofte klassiske konserter som det er vel verdt å få med seg. Barcelonakatedralen er vel obligatorisk, men er ikke min største favoritt selv om den er flott.

På den andre siden av Ramblaen, på Plaza del Angel, finner du  MACBA (Museum for Contemporary art), dette er også vel verdt å få med seg. Mye spennende og en fantastisk arkitektur. Rett ved siden av dette museet ligger også en herlig tapasbar, Dos Palillos, som bygger på de samme prinsippene som El Bulli gjorde.

Museum1

Museum2

Museum3

Vi var også på en fotoutstilling i El Borne. Her ble det vist fotografier fra Barri Gotic i gamle dager. Jeg hadde også tatt bilder med noen av de samme motivene, og et av dem var av eldre menn som tar livet med ro og spiller domino. Bildet under viser vel at visse ting er ved det samme selv om tiden går.

Collage

Sjokolademuseet kan jeg også varmt anbefale. Himmel og hav for noen kreasjoner, helt fantastisk rett og slett. Museet har både butikk og café, og man må absolutt ikke la være å kjøpe en kopp varm og vidunderlig tykk sjokolade og en croissant som man dypper. Jeg sier bare Oh my God, den koppen er nesten verdt en reise i seg selv!

Sjokolade1

Sjokolade2

Sjokolade3

Sjokolade4

De fleste som har vært i Barcelona har fått med seg matmarkedet La Boqueria, og det er et flott marked selvsagt, men overfylt av turister. Dette er imidlertid ikke det eneste matmarkedet man kan besøke. I Barcelona har hver bydel sitt eget marked, og markedet i El Born heter St Caterinamarkedet. Dette er mindre enn Boqueria, men mye koseligere etter min mening. De har også flere spisesteder hvor man kan ta seg en matbit eller to.

Marked1

Marked6

Marked2

Marked5

Marked4

Marked3

Marked8

Er du sugen på shopping? Da er Barcelona en av de beste byene du kan velge, i alle fall i Europa. Her finner du absolutt alt hva hjertet begjærer. Du kan handle billig og du kan handle dyrt design i Paseo de Gracia. Liker du å shoppe på store shoppingsentre utendørs og innendørs så er det flere å velge blant, bl.a. Diagonal Mar og La Maquinista. Hit bør du ta taxi da det er litt utenfor sentrum og dårlig offentlig kommunikasjon.

Har du ikke vært i Barcelona? Da er det på tide at du tar deg en tur, dette er kanskje en av de fineste byene i Sør-Europa med tanke på arkitektur, mat, kunst, shopping og beliggenhet. Jeg blir litt mer glad i byen for hver gang jeg besøker den, og det gjelder nok for flere enn meg tror jeg.

På bloggen finner du også flere andre innlegg om Barcelona. Du kan også ta en titt på Barcelonaguiden min på Stay.com.

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Barcelona har alltid noe å by på”

  1. Så fint innlegg da, kjære! Heldigvis hadde du ikke bestemt deg for at du ikke skulle til Barcelona mer. Fortsatt noe å gjøre der!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *