Restauranter og shopping i Sharm el Sheikh

Så er jeg hjemme igjen etter en uke på studietur med elever til Sharm el Sheikh for 6. eller 7. gang. Det er mye som er blitt forandret i Sharm siden første gang jeg var der. Restauranttilbudet vokser og det har blitt stadig flere restauranter som serverer god mat. Denne gangen fant vi to restauranter vi spiste på flere ganger. I tillegg spiste vi på en restaurant vi har spist på mange ganger tidligere. Jeg har blitt bedt om å skrive litt om tilbud i Sharm på bloggen så nedenfor følger litt info.

Restaurant Rangoli

Denne restauranten ligger litt utenfor sentrum så hvis man bor i Naama Bay (sentrum) må man ta taxi hvis man ikke er så glad i å gå. Restauranten ligger på 5-stjerners-hotellet Sofitel. Vi har spist på denne restauranten mange ganger siden det har vært den eneste indiske restauranten i Sharm. Det som gjør den spesiell er den nydelige utsikten og selvsagt maten.


Denne gangen bestilte vi den største menyen som bestod av en rekke retter som jeg dessverre ikke helt husker hva var, bortsett fra at kylling var hovedingrediens i flere av dem. Som vanlig meget velsmakende og mye. Hvis man er to personer kan man utmerket godt bestille en meny og dele. Det er mer enn nok.

 

De har også a la carte og en god vinliste. Innendørs er det røykfritt. Det er nødvendig å bestille bord på forhånd siden restauranten er meget populær. Relativt høyt prisnivå til å være i Sharm, men selvsagt billig etter norske forhold.

 

Restaurant Tandoori

Tandoori restaurant var et nytt bekjentskap for oss. Meget bra indisk mat, vi spiste der to ganger. Restauranten ligger midt i sentrum av Naama Bay og er lett og finne. Den tilhører Camel hotel.

Jeg spiste Chicken Madras da jeg var der første gang og jeg ble ikke skuffet. (Andre gang spiste jeg lamb madras og den var litt seig). Chicken madrasen var absolutt sterk nok, det var godt å ha en 2-liters flaske med vann ved siden av. Garlic naan-brødet var helt nydelig, det beste jeg har smakt. Vi bestilte ris smakssatt med mynte ved siden av, også helt nydelig og matchet hovedretten min perfekt. Kjøkkenet er åpent slik at man kan se kokkene tilberede maten. Bordbestilling anbefales, det er fullt hver kveld. I høysesongen bør man bestille bord før man reiser hjemmefra.

Prisene ligger på halvparten av det de gjør på Rangoli og maten er minst like god. Min Chicken Madras kostet  50 egyptiske pund (ca 55 NOK). Betjeningen er veldig hyggelige, snakker bra engelsk og gjør alt for å oppfylle gjestenes ønsker.

Restaurant Pomodoro


Pomodoro er en nydelig italiensk restaurant som også er en del av Camel Hotel. Ligger vegg-i-vegg med Tandoori. Her spiste vi middag tre ganger og lunch en gang. Rettene er stort sett italienske, men man kan også få mer orientalsk mat.

Jeg vil spesielt fremheve osso bucco som var helt nydelig. Her trengte man ikke kniv og gaffel, det var så mørt at det lett kunne spises med skje. Bruccettaen var også nydelig. Mange deilige pastaretter finnes også på menyen og selvsagt italiensk pizza.

Betjeningen var utrolig hyggelige og visste ikke hva godt de skulle gjøre for oss. Prisene er lave. Stedet var alltid fullt, men man kan ikke bestille bord utendørs, kun inne. Det tar imidlertid ikke så lang tid å vente på bord. Man blir henvist til baren ved siden av og venter 15-20 minutter så er det klart.

Til lunch har de egen meny med småretter og bildene nedenfor er hentet fra lunchen vi spiste der.

Deilig chicken satay:

 

Og nydelige, sprø vårruller:

 

 

 

Annet:

De kjente fastfood-kjedene finnes: Hard Rock, Fridays og  Mc Donalds, vi var ikke på noen av dem. Tidligere har vi spist på Dananeer og spiste der en gang nå også. Anbefales ikke. Med 117 retter på menyen så sier det vel sitt. Tørt og smakløst alt sammen.

Shopping:

Dette har blitt bedre, og det er faktisk mulig å gå i gatene uten å bli “overfalt” av ivrige selgere. Som vanlig kjøpte jeg med meg masse krydder hjem selv om jeg vet at jeg aldri får brukt halvparten av det.

Mye fint i gullsmedarbeider, og det ble en gullring denne gangen også. Fine glassarbeider til en rimelig penge anbefales. To nye fat er nå i heimen. Fine fat koster ca 1000 NOK per stk.

Som en kuriositet er også apotekene populære shoppingsteder, her var det Viagra på tilbud samt valium, rohypnol og mye annet. Ikke noe av dette ble tatt med hjem av oss. Ellers så vi reklame for alle typer stereoider. Jaja.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *