Rosmarin- og sitronkaker

I Stockholm finnes det en spesiell café, The Coolbook Café, og det er derfra oppskriften på disse kakene kommer. Denne caféen er en kombinert café og kokebok-bokhandel som har Sveriges bredeste utvalg av kokebøker. Til lunch hver dag prøvelager de oppskrifter fra disse bøkene. De har selvsagt en stor og trofast kundekrets av matinteresserte mennesker, og her diskuteres mat og oppskrifter hele dagen. Så hvis noen skal til Stockholm anbefales en tur til The Cookbook Café. Adressen er Birger Jarlsgatan 76.

Når jeg da, for første gang på flere år, skulle bake litt småkaker til jul så måtte det bli noen som var litt spesielle og ikke noen jeg hadde smakt før.

Oppskriften gir ca 35 kaker

Ingredienser

125 g smør

1 dl sukker

1 eggeplomme

1,75 dl hvetemel

1/2 dl maizena

1 ts vaniljesukker

1 nype salt

2 ts finhakket rosmarin

2 ts finrevet sitronskall

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 125 grader

Kjør smør og sukker sammen i foodprosessoren

Tilsett eggeplommen

Bland deretter inn mel, maizena, vaniljesukker, salt, rosmarin og sitron og arbeid det sammen til en smidig deig

Ta deigen ut av bollen og rull den til en pølse. Pakk den inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet minst 30 minutter:

Da har deigen blitt hardere og er lett å arbeide med. Skjær den i tynne skiver og legg på en bakepapirkledt plate. Legg et lite rosmarinblad på hver kake.

Stek kakene midt i ovnen i ca 30 minutter.De skal nesten ikke få noen farge. La dem så avkjøles litt på brettet før du legger dem over på en rist til de er helt avkjølt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *