Disse medisterkakene, som er litt grove i konsistensen, har jeg laget i årevis og de har sin plass på bordet både på juleaften og på romjulens frokostbord. Bollen jeg blander deigen i er en bolle bestemoren min brukte, og den står normalt langt inne i et skap. I julen blir jeg imidlertid litt nostalgisk og da finner jeg frem den gamle “bestemorbollen”.
Dette gir 30-35 medisterkaker:
Ca 750 g medisterdeig (ikke medisterfarse)
ca 750 g karbonadedeig
ca 3 ts salt
5 ss potetmel
ca 1 ts pepper
ca 1 ts malt muskatnøtt
ca 1/2 ts malt ingefær
ca 1 ts timian
ca 4 dl melk
Fremgangsmåte:
Ha medisterdeig og karbonadedeig i en bolle sammen med salt, halvparten av melken og bland sammen. Man kan selvsagt bruke kjøkkenmaskinen også. Tilsett resten av melken. Deigen skal bli litt seig.
Tilsett potetmel og krydder og bland godt.
Så er det bare å forme runde boller i den størrelsen man vil og brune i pannen.
Så kan man putte ønsket antall medisterkaker i fryseposer og putte dem i fryseren. Jeg synes det er greit å fryse dem ned slik at jeg slipper å måtte lage dem på juleaften.
Når jeg da skal bruke dem på juleaften tar jeg dem ut av fryseren dagen før så de blir tint. Så legger jeg dem i ovnspannen under ribben de siste 20 minuttene av steketiden.