Denne retten tar det lang tid å lage, men det er fullt mulig å gjøre ferdig mye på forhånd så du slipper å stå på kjøkkenet i timesvis før maten er klar.
Jeg anbefaler at du starter med sausen siden den tar lengst tid.:
Rødvinsreduksjon
2 ss sukker karamelliseres. Pass på at du ikke brenner det. Når det er klart heller du over 2,5 dl rødvin. La dette koke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett 1,5 dl kyllingbuljong, 1 ss dijonsennep, 1 ss worcestershiresauce og 1 ss soyasaus.
La dette koke uten lokk til det er redusert til ca halvparten. Deretter holder du den varm til resten er klart.
Gulrotpuré:
Kutt opp 4 gulerøtter og 2 sjalottløk og kok i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøl.
Kjør det sammen i foodprosessor sammen med litt meierismør og kremfløte til det får passe konsistens. Smak til med krydder. Ta det tilbake i kjelen og hold det varmt til servering.
Timian og cheddarpoteter
Pakk ønsket antall store bakepoteter i aluminiumsfolie og bak dem i ovnen til de er helt myke (ca 1,5 time). Ta dem ut og mos dem (NB! Ikke foodprosessor). Bland inn revet cheddarost, fersk timian , kremfløte, salt og pepper.
Når det har passe konsistens og smak tar du det i en kjele og varmer opp.
Ta aluminiumsfolie og lag små former. Du kan forme dem etter et lite glass el.l.. Når maten skal serveres fyller du potetene i formene og serverer på en tallerken ved siden av kjøttet.
Disse potetene er utrolig gode!
Kjøtt og grønnsaker
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid og gni det inn med salt, pepper og fersk timian. La det ligge en stund.
Kutt opp grønnsaker etter ønske, jeg brukte zuccini, tomater og vårløk.
Hell olivenolje i en ildfast form og legg grønnsakene i formen. Bak dette i ovnen ca 20 minutter.
Legg deretter kjøttet over grønnsakene og stek videre i ca 30 minutter.
Ta ut kjøttet og smør hjemmelaget pesto over. Pestoen finner du oppskrift på HER. Hvis du ikke gidder å lage pestoen selv kan du selvsagt bruke ferdigkjøpt også, men det er jo ikke så godt.
Stek så videre i ca 15 minutter.
La kjøttet hvile ca 15 min før du skjærer opp.
Hei!
I kveld laget jeg denne retten din; lammesadel med gulrotpuré, potetmos og rødvinsaus. Det ble et fantastisk måltid, som å være på restaurant:-D Definitivt et måltid jeg skal lage igjen, mann og unger elsket det. Tilføyde litt fløte og smør i sausen for å gjøre den mykere, syntes den ble i bitreste laget. Men ellers var det perfekt:-D
mvh Elisabeth