Torsketunger – en favoritt

IMG 4732

Torsketunger er noe av det aller beste jeg vet. Jeg tør nesten ikke kjøpe det når det finnes i butikken for da forspiser jeg meg. Jeg har laget torsketunger på flere forskjellige måter opp igjennom årene, blant annet med søtpotetmos som du ser på bildet over.

Nedenfor ser du panerte torsketunger med kokte mandelpoteter. Flere oppskrifter på torsketunger finner du HER.

Ellers er torsketunger også nydelig som pålegg.

Har du ikke smakt torsketunger? Da har du virkelig en stor smaksopplevelse til gode og jeg abefaler deg å prøve!

IMG 9717

Torsketunger:

  • 1 kg torsketunger
  • Salt
  • Sitronpepper
  • 2 egg
  • Griljermel/brødrasp
  • Rømme
  • Meierismør

 

Tilberedning:

  • Ta de rensede torsketungene over på kjøkkenpapir og tørk over dem
  • Salt og pepre
  • Vend dem først i mel , deretter i sammenpisket egg og så i griljermel
  • Stek dem i meierismør, først i relativt varm panne så de blir lekkert brune og etterstek ved lavere varme 10-15 minutter

Søtpotetmos:

  • Skrell søtpotetene og skjær dem i grove terninger.
  • Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og finhakket chili
  • Slå av vannet  og mos søtpoteter og chili til en fin puré. Du kan også bruke stavmikser.
  • Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Limerømme:

  • Bland 1/2 boks rømme med saften av 1/2 lime
  • Tilsett finrevet skall av 1/2 lime
  • Smak til med salt og pepper
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *