Burger med eplesalat og rødløk

Denne oppskriften laget jeg opprinnelig på oppdrag fra BeOn som reklame for Matprat i forbindelse med en kampanje de hadde. Men kampanjen er slutt så nå har jeg endret litt på den. Denne burgeren er nydelig og tilbehøret er litt uvanlig, jeg vil absolutt anbefale den.

I oppskriften er det brukt medisterdeig, men den kan du selvsagt bytte ut med karbonadedeig.

Oppskriften er beregnet til 4 personer:

IMG 9469

 

Burgere:

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 4 hamburgerbrød, helst hjemmelagd

 

Eple- og sellerisalat:

  • 2 epler i strimler
  • 2 stilker stangselleri i skiver
  • 2 ss creme fraiche
  • 1 ss grovhakket persille
  • 1/4 ts pepper

 

Glasert løk

  • 2 rødløk i skiver
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann (evt rødvin eller eplejuice)

Fremgangsmåte:

  • Rens løk og skjær den i tynne skiver
  • Stek løken i en stekepanne med smør
  • Tilsett sukker og balsamicoeddik,
  • Tilsett vann/ juice/vin
  • Form medisterdeigen til burgere
  • Stek dem i en stekepanne til de er ferdigstekt, ca 5 minutter på hver side
  • Bland sammen eple og selleri
  • Tilsett creme fraiche og bladpersille
  • Smak til med pepper

 

Servering:

  • Varm burgerbrødet i ovnen
  • Legg eple- og sellerisalaten på burgerbrødet
  • Legg på burgeren
  • Topp med glasert rødløk
  • Legg den andre delen av burgerbrødet over.
IMG 9471

 

Min opplevelse/ vurdering av denne retten

Dette er en meget enkel og rask rett å tilberede. Hvis du ikke har tid/ lyst til å steke medisterkaker selv kan du selvsagt ta de som er ferdigstekt.

Poenget med å bruke medisterkaker i stedet for oksekjøtt eller kylling  et selvsagt at det skal minne om jul.

Tilbehøret, eple- og sellerisalaten smakte friskt og godt.

Løken er nydelig rett og slett.

Jeg vil absolutt anbefale å bake hamburgerbrød selv, de smaker så mye bedre enn de man kjøper ferdig.

Denne retten lager man på 20 minutter

 

Dette er et sponset innlegg

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *