Min beste hummus

IMG 9309

Hummus stammer fra Midtøsten og brukes til det meste, som tilbehør til mat, som pålegg, som dip eller hva man måtte ønske. Den lages av kikerter som moses sammen med forskjellige ingredienser.

Jeg liker best å bruke tørkede kikerter som jeg bløtlegger og koker før jeg moser dem, men det er ikke nødvendig. Kjøp de ferdigkokte fra Go Green så sparer du masse tid, selv om smaken ikke blir helt den samme.

Det lønner seg å lage en ganske stor porsjon så kan du oppbevare den i kjøleskapet noen dager.

Ingredienser:

  • 2,5 dl tørkede kikerter eller 2-3 pakker go green ferdig kokte
  • Saft av 1/2 sitron
  • 5-6 båter hviløk, finhakket
  • 1 ts salt
  • Ca 1 dl god olivenolje
  • 1 ss tahini
  • 1/2 ts spiskummin
  • 1 neve bladpersille, hakket

Fremgangsmåte:

  • Om du bruker tørkede kikerter må disse bløtlegges 1 døgn på forhånd og deretter kokes ca 1 time før bruk
  • Om du bruker de ferdigkokte fra Go Green skyller du dem bare, de er klare til bruk
  • Ha kikertene i foodprosessoren sammen med de andre ingrediensene, bortsett fra persillen
  • Når det hele er blitt en puré med myk konsistens tilsettes persillen
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *