Nydelig sjømat på Onda Sea

IMG_6933.JPG

Restaurant Onda består egentlig av to restauranter, Onda Sea og Onda Grill. I juli besøkte venninnen min Gudny og jeg Onda Sea. Hvis du har vært på Aker Brygge har du ikke unngått å se restauranten, den har en spesiell arkitektur som gjør at den skiller seg ut fra de andre bygningene rundt. Sammen med Astrup Fearnley-museet er dette signalbygg i bydelen.

Ordet Onda er spansk og betyr bølge, og arkitekturen henspeiler på dette med sin bølgeform. Personlig synes jeg det er et lekkert bygg som passer godt inn på Aker Brygge. Man sitter nærmest ute i vannet siden restauranten er bygget på påler og nærmest flyter utover. Omgivelsene er det ingenting å si på heller

IMG_6936.JPG

Restauranten eies av Rune Pal som er en av Norges mest erfarne på restaurantfronten, han har blant annet drevet Klosteret og Solsiden og flere andre kjente restauranter.

For noen uker siden skulle vi altså prøve maten bl.a. etter at datteren min hadde anbefalt den flere ganger. Mye godt å velge blant for en sjømatelsker som meg.

Gudny valgte dagens 3-retter som er ny hver dag, og denne dagen hadde torsk som hovedrett. Pris 495,-

Den smakte utmerket ifølge henne.

Jeg valgte 1/2 dusin østers, Fine de Claire, til forrett. Pris 195,- Deilige østers, men jeg fant små skallrester i 2 av dem.

Til hovedrett valgte jeg kveite med selleri, fennikel og eple. Denne retten av helt nydelig, kveiten smeltet i munnen og hadde masse smak. Skal du på Onda Sea så prøv denne, jeg tror ikke du vil angre. Pris 295,-

Det var deilig å sitte i solsteken, men det kunne faktisk bli litt i varmeste laget. Hvis du heller vil ha skygge er ikke det noe problem, det er flere «skyggebord» også.

Alt i alt synes jeg Onda er en meget bra restaurant når det gjelder mat, servisen var helt grei, effektiv, men lite personlig.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *