The Tall Ships Races 2014

IMG_7055.JPG

I dag, tirsdag 15.7. forlater The Tall Ships Races Fredrikstad, og andre båter  frarådes å være ute mens utseilingen foregår. Men tenk for et fantastisk skue det må være å se disse skutene stevne nedover Glomma og ut i åpent hav.

12.-15. Juli var Fredrikstad igjen vertskap for The Tall Ships Races, verdens største seilskutearrangement med over 100 skuter fra 30 forskjellige land.

Seilasen dette året går fra Harlingen i Nederland til Fredrikstad og deretter til Bergen og Esbjerg i Danmark.

Dette er 2. gang Fredrikstad arrangerer The Tall Ships Races, første gangen var i 2005. Jeg var der da også, og lærte at vi aldri bør kjøre bil til Fredrikstad under dette arrangementet. Så i år tok vi toget.

Det var mange fantastiske båter i Fredrikstad under racet, og jeg synes nok Kruzensthern var den flotteste av alle, og også den største. Tror det er verdens største seilskute.  Men jeg synes også Christian Radich og de andre norske seilskutene er vakre. Å se dem med fulle seil er fasinerende. Men ikke begriper jeg hvordan de klarer å holde orden på tau og seil og alt det andre ombord!

IMG_7089.jpg

IMG_7087.jpg

IMG_7054.jpg

IMG_7055.JPG

IMG_7051.jpg

IMG_7044.JPG

Som vanlig under store arrangementer var det en haug av boder som tilbød det meste fra mat til klær. Det var vel ikke akkurat high quality, men det skaper jo stemning. Savnet at det ikke var flere lokale produsenter tilstede, jeg oppdaget kun to norske hvor den ene kom fra Kvinesdal og den andre fra Trøndelag et sted.

Nedenfor kan dere se et lite bildedryss fra arrangementet.

IMG_7079.JPG

IMG_7076.jpg

 

IMG_7077.jpg

IMG_7063.jpg

IMG_7065.JPG

IMG_7078.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *