Friske Jeløyasparges med appelsinhollandaise

Asparges3

Når Jeløyaspargesen kommer er det straks sommer. Da tar man sykkelen og sykler ut til Skallerød gård på Jeløya, tar en bunt asparges og legger 50 kroner i boksen som står der. Litt senere på sommeren kan man gjøre det samme med andre grønnsaker. Herlig.

Jeg synes disse aspargesene smaker absolutt best med enkelt tilbehør. De man kan kjøpe i butikken på vinteren krever et annet tilbehør synes jeg, for eksempel spekeskinke eller lignende.

Ingredienser:

4-6 personer:

1 bunt Jeløyasparges (eller annen norsk asparges)

2 ts salt

1 ts sukker

250 gram smør

3 eggeplommer

saft av 1/2 sitron

revet skall av 1 appelsin (kun det gule)

Tilberedning:

Asparges1

Jeløyasparges trenger svært kort koketid!

Bryt av den nederste delen på aspargesen

Ha litt vann med salt og sukker i aspargeskjelen og kok opp

Aspargesen på bildet kokte jeg i 2 1/2 minutt, men det er avhengig av tykkelsen

Sausen:

Ha smøret i en kaserolle og smelt ved svak varme

Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin sammen med sitronsaft  og appelsinskall

La kjøkkenmaskinen gå i 10 sekunder

Kjør maskinen videre på lav hastighet og hell i smøret mens maskinen går

Sausen vil bli tykk, men den må ikke skille seg

Hold den varm og hell over aspargesen

Hvis sausen skiller seg får du den sammen igjen ved å vispe kraftig

aparges2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Friske Jeløyasparges med appelsinhollandaise”

  1. Gratulerer med ny blogg, Torill! Lykke til med overgangen til ny blogg og nytt verktøy – og med bloggingen selvsagt!

    Klem, Trine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *