Hitchhiker – streetfood på høyt nivå

IMG_6724.JPG

IMG_6708.jpg

Hitchhiker er et ganske nytt tilskudd i Oslos restaurantverden, dvs det åpnet for noen måneder siden. Det drives av gjengen bak Smalhans, Mathuset Haga og Strand restaurant, blant annet Tom Victor Gausdal. Restauranten ligger i 2. etg på Mathallen på Vulkan i Maridalsveien 17.

Jeg elsker konseptet, en smak fra hele verden i form av gatemat, så jeg hadde høye forventninger.

Vi hadde bestilt bord til 3 personer, men ble henvist til et lite tomannsbord hvor det ikke hadde vært plass til maten en gang. Heldigvis ble dette ordnet raskt og greit.

Betjeningen er unge og «hippe», vennlige og kule. Vår servitør var kanskje ganske ny, men han virket litt rotete «Nei, det har jeg glemt», «Nei, det husker jeg ikke» og lignende svar på spørsmål. Mulig at det er en del av konseptet, streetfood er jo streetfood. Men når jeg spør helt konkret om innholdet i en av rettene og svaret jeg får er direkte feil, da er det noe som ikke stemmer.

Det er mye spennende mat på Hitchhiker, og vi hadde lyst til å smake på mest mulig. Vi valgte derfor en tastingmeny til kr 520,- per person, prismessig midt på treet. Vi ble fortalt at gjennom denne menyen skulle vi få smake på det meste, og det gjorde vi også. Jeg vaklet nærmest ut døren etter at vi var ferdige, rett og slett stappmett.

IMG_6723.JPG

Hva vi spiste:

Ceviche tropicana var helt grei, men ikke noe jeg vil huske

IMG_6710.jpg

 

 

Jianbing, crispy duck med salat og hitchsin. For meg var dette kveldens beste rett, akkurat passe spicy og full av smak.

IMG_6709.jpg

 

Laksetataki lollipop med rekechips. Det er ikke mere å si om den enn at den var helt nydelig, den smeltet i munnen.

IMG_6711.jpg

 

Pjoltervaffel med krabbesalat og sriracha. Smaksmessig helt OK, men ikke noen høydare for meg. De to andre ved bordet var mer begeistret enn meg. Litt spicy.

IMG_6712.jpg

 

Dette er steamed buns, porkbelly med agurk. Deilig!

IMG_6714.jpg

 

På dette fatet er det flere forskjellige retter og jeg kan i grunnen ikke si hva som er hva. Her var det også at vår servitør kom til kort, og ikke kunne svare på hva det var. «Det er vel ribbe kanskje, alt er jo ribbe» sa han. Jaja, merkelig svar, men som nevnt: streetfood er streetfood og man spiser det man får. Alt smakte godt i alle fall.

IMG_6717.jpg

 

Jeg tror dette er smokey beefslider, den smakte uansett vidunderlig godt

IMG_6720.jpg

 

Til slutt kom den berømte desserten deres, poppingpopcornis som altså popper og smeller i munnen. Det gir en morsom effekt, men isen i seg selv likte jeg ikke noe særlig.

IMG_6721.jpg

Så hva er helhetsinntrykket mitt, vil jeg komme tilbake og vil jeg anbefale det til andre?

Som det fremgår ovenfor har jeg ikke noe spesielt å sette fingeren på, jeg liker konseptet og maten var gjennomgående god.  Men likevel så er ikke dette et konsept for meg. Kanskje har jeg blitt for gammel? Tror vel egentlig ikke det heller, jeg elsker å spise alt mulig når jeg er ute og reiser. Men jeg tror rett og slett at dette ikke passer helt for meg.

Jeg vil selvsagt anbefale andre å gå dit, men tror nok ikke jeg selv vil besøke Hitchhiker flere ganger. Da er nok Smalhans, Strand og Haga mere i min gate.

IMG 6723

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on “Hitchhiker – streetfood på høyt nivå”

  1. Jeg har hørt flere som sier det samme som deg. Veldig bra sted, men det er for lite WOW-faktor til den prisen. Been there, done that.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *