Taste of Oslo

NewImage

Nå er det bare en uke til det braker løs på Kontraskjæret ved Akershus Festning. For første gang arrangeres matfestivalen Taste of Oslo i Norge.  Den første festivalen ble arrangert for 10 år siden i London, og nå arrangeres den i 19 land. Oslo har tegnet en 3-års kontrakt med Taste Festivals, noe som betyr at vi i alle fall kan se frem til Tastefestivaler både i 2014 og 2015 også. Bildet over viser stedene Tastefestivaler har vært arrangert tidligere.

Da jeg for flere måneder siden ble kontaktet av Finn Aagaard i Electrolux hadde jeg aldri hørt om denne festivalen før, litt rart egentlig siden jeg er interessert i mat og gjerne oppsøker matfestivaler både i inn- og utland. Men nå har jeg i alle fall hørt om den, og er virkelig imponert og gleder meg masse til neste helg. Dette skal jeg være med på, dette er gastronomi i verdensklasse!

NewImage

Festivalen er en mat- og drikkefestival hvor vi som gjester kan besøke og smake på retter fra topprestauranter og møte noen av landets beste kokker. Det vil være liveshow hvor kokkene viser frem teknikker og tips, det vil være interaktive workshops hvor man kan få gode råd om hvordan man kan forbedre egne ferdigheter. Det vil være forskjellige kokkekurs og “Electrolux Taste Theatre” hvor kjente TV-kokker vil demonstrere nye koketeknikker. Sist, men ikke minst, står Electrolux ansvarlig for festivalens mest fasjonable etablissement , “Electrolux Chefs Table”. Her vil Norges fremste kokker tilberede, demonstrere og servere en 3-retters meny for utvalgte gjester.

NewImage

NewImage

NewImage

Ambassadører for festivalen er innehaver av restaurantene Oro og Onda, Terje Ness og Ingrid Espelid Hovig.

Noen av restaurantene og kokkene som vil delta på Taste of Oslo er:

* Plah Bar & Restaurant, Terje Omundsen,
* ORO Restaurant – Bar & Grill, Terje Ness,
* Restaurant Ylajali, Even Ramsiv
* Bagatelle/LilleB, Allen Poulsen,
* Hanami, Jan Kristian Dahl
* Bocuse Dór team

Det nyeste tilskuddet på mesterkokklisten er Eyvind Hellstrøm. Han vil kokkelere i Electrolux Taste Theatre lørdag kl 1300 og søndag kl 1500.

Restaurantene vil presentere sine utvalgte signaturretter som det blir mulig å smake på. Festivalen har alle rettigheter så det blir mulig å nyte både champagne, vin, øl, coctails og mye annen drikke. Flere produsenter vil presentere høykvalitetsprodukter innenfor mat og drikke. Det er nesten så jeg ikke våger å gå dit, lett å bli fristet!

Gangbar valuta under festivalen er Rigsdaler (1 Rigsdaler =10 NOK) som publikum kan kjøpe på festivalområdet.

Vanlig billett

koster 220 kroner og inkluderer adgang til festivalen, kokkedemonstrasjoner, teatrene og smaksprøver

Rigsdalerbillett

koster 440 kroner og inkluderer adgang til festivalen, kokkedemonstrasjoner, teatrene og smaksprøver. I tillegg får man 250 NOK i Rigsdaler

Kulinarisk billett

koster 785 kroner og inkluderer adgang til festivalen, kokkedemonstrasjoner, teatrene og smaksprøver. I tillegg får man adgang til den kulinariske paviljongen med underholdning samt 300 NOK i Rigsdaler og foodiebag.

Billetter kan kjøpes på Billettservice.

Mer informasjon om Taste of Oslo Finner du HER.

Har du ikke anledning til å besøke Festivalen i tidsrommet  29. august – 1. september?  Da får du en ny mulighet 5. til 8. september da Taste of Stockholm finner sted.

NewImage

Bildene i dette innlegget er fra Taste of Amsterdam tidligere i sommer
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *