Favorittfjærkre hovedretter kylling sauser

mars 4, 2010 at 3:03 pm

Bryst av livéchekylling med chevre og bacon

Det som skiller denne kyllingen fra andre er at kyllingen lever i et rolig og tilrettelagt miljø, den har stor bevegelsesfrihet og eget uteareal hvor den kan gå fritt og vokse seg stor. Livéche er fransk og betyr løpstikke og det er en viktig del av fóret til denne kyllingen. Og morsomt er det også at den er vokst opp i Østfold, mitt hjemfylke. Jeg har stor sans for kortreist mat og regional matkultur så dette var midt i blinken for meg.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle tilberede kyllingen så jeg lette i andre matblogger og på nettet, og det med å fylle den er noe jeg har funnet andre steder. Men fyllet er min egen oppfinnelse. Jeg serverte denne retten med risotto og en nydelig eplesaus. Må si at jeg er meget fornøyd med resultatet.

Ingredienser til 4 personer:

4 kyllingbryst av Livéchekylling


Passe mengde chevre uten skorpe

1 hakket kinesisk hvitløk

1 ss finhakket timian (uten stilk), eller timiankrydder

1 ss finhakket estragon eller krydder

1 ss finhakket basilikum eller krydder

2 ss finhakket rosmarin eller krydder

1 ss finhakket soltørkede tomater

1 ss finhakkede svarte oliven

Baconskiver

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Bland chevre med den finhakkede hvitløken og urtene.


Snitt opp kyllingbrystene på langs slik at de blir ”flate”, dryss over litt salt og pepper.


Fyll kyllingen med chevreblandingen og rull filetene sammen.


Surr deretter bacon rundt kyllingen slik at hele brystet er surret inn i bacon.


Legg de ferdige rullene over på et smurt stekebrett/ildfast form med skjøten ned.

Stek på 200 grader i ca 15 minutter.


Sett deretter ned varmen til 150 grader og stek videre i ca 20 minutter.


La kylingen hvile i minst 10 minutter før den skjæres opp.

Eplesaus

3 ss sukker

2 ss estragoneddik

4 dl eplejuice

3 dl kyllingkraft

Fremgangsmåte

Smelt sukkeret i en kjele, men pass på så det ikke blir brent

Tilsett eddiken og la det koke noen minutter

Tilsett eplejuicen og la det koke inn og koke inn slik at det blir redusert til ca 1/3

Tilsett kyllingkraften og la det også koke inn til ca 1/3

Nå skal det ha blitt en sirupslignende saus med kraftig smak

Denne sausen smakte helt nydelig til kyllingen

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *