Appelsinbrownies

Torsdag hadde vi besøk av datteren vår som vi ikke har sett på en måned. Hun har tilbragt juleferien på Filippinene med vennen sin og veltet seg i all verdens herlig sjømat i stedet for norsk julemat.

Jeg serverte min norsk-asiatiske fiskesuppe til henne og til dessert ble det sitron- og vaniljeis (rester fra nyttårsaften) samt de deilige browniesene som jeg har funnet oppskriften til på Trines mektige matblogg. Hun ble vilt begeistret for disse og ba meg legge oppskriften ut på bloggen.

Ingredienser:

150 g meierismør

150 g kokesjokolade med høyt kakaoinnhold

3 egg

2 dl sukker

1 ss vaniljesukker

2 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

Strimlet skall av 1/2 appelsin

2-3 ss appelsinjuice

(Du kan også bytte ut appelsinskall og juice med 100-150 g hakkede valnøtter)

Fremgangsmåte:

Smelt smør over svak varme

Løft kjelen av platen og tilsett sjokoladen i biter

Rør til sjokoladen har smeltet

Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg

Bland sukker, mel og de øvrige ingrediensene opp i sjokoladeblandingen

Hell røren i formen og stek ved 175 grader i 15-20 minutter.

Tips:

Ved servering smaker det godt med for eksempel:

  • vaniljeis
  • appelsinsalat (del appelsinbåter i terninger og bland med sukkerlake tilsatt likør. Må trekke en stund)
  • jordbær- eller bringebærcolis

Men kaken smaker nydelig uten tilbehør også. Den er svært holdbar og kan oppbevares i kjøleskapet minst 1 uke. Kan også fryses og er like god etter opptining.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on “Appelsinbrownies”

  1. >Skal bake denne kaken i morgen, men hva slags form skal jeg bruke? Hvor mye deig blir det, liksom.. Jeg vil ikke at den skal bli flat som et knekkebrød fordi jeg har valgt en for stor form..

  2. >Litt vanskelig spørsmål egentlig. Du skal vel lage kake for mange, ikke sant? Da bør du nok doble porsjonen. Ta den i en form på ca 26-28 cm i diameter. Hvis deigen blir liggende som en pannekake på bunnen må du ta en mindre form, men hvis det ser ut som deigen holder på å renne over formen må du ta en større. Du må se hva som passer liksom.

  3. >Jaaaa, mamma.. For jeg har liksom skapet fullt av kakeformer med forskjellig diameter.. Jeg skal bare lage til meg og Patrik, så trenger ikke å doble deigen.

Leave a Reply to Camilla Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *