
Skalldyr av forskjellig slag er noe av det beste jeg vet og vi spiser det nesten hver uke. Derfor synes jeg det er viktig å variere måten å servere dem på. Reker bruker jeg til mye forskjellig, blant annet i risotto og pasta, men krabbe blir som regel servert naturell. Noen ganger lager jeg krabbekaker, men krabbepasta synes jeg ikke er så godt.
Krabberull derimot, det er virkelig en stor favoritt. Det anbefaler jeg, det er så enkelt og det smaker så ufattelig godt.
Nedenfor ser du oppskriften jeg pleier å bruke, men det er egentlig bare å tilsette det du liker best. Jeg vil imidlertid nevne at det er viktig å bruke det beste pølsebrødet, brioche er The one and only for meg for jeg gidder ikke å bake brioche selv.
Ingredienser:
4 brioche pølsebrød
2 krabbeskjell
2 ss godt smør
2 ss god majones
2 ss chilimajones
Saft av 1/2 sitron
2 vårløk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
1 ss sweet chilisaus
litt hakket estragon
Salt og pepper
Grønn salat
Evt andre friske urter
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene bortsett fra krabben i en bolle og bland sammen. Smak til og tilsett evt mer krydder og/ eller majones. Bland forsiktig inn krabbekjøttet
Smelt smøret og pensle pølsebrødene med smøret
Sett i forvarmet ovn ca 4 minutter
Ha salat i bunnen av pølsebrødet og fyll opp med krabbeblandingen
Pynt med en krabbeklo og urter
Bon Apetit <3
