Det blir ikke enklere enn dette! Og nå som det er høysesong for friske tomater er denne retten helt perfekt.
Vi er så heldige at vi kan få ikke bare nye, men også selvdyrkede og selvplukkede tomater fra datteren vår. Men om du ikke er like heldig kan du selvsagt kjøpe dem også, men i denne retten vil jeg anbefale at du ikke ser på prisen. Siden tomatene ikke skal varmebehandles er det spesielt viktig at smaken er bra.
Ingredienser
Spagetti eller annen pasta
Ca 500 gram friske små tomater, gjerne i forskjellig farge
2-3 fedd hvitløk (middels store)
3-4 ss god olivenolje
1 neve bladpersille
1 neve frisk basilikum
flaksalt og grovmalt pepper
Revet parmesan
Fremgangsmåte:
Del tomatene i 4 biter
Bland dem med finhakket hvitløk, olje, persille, basilikum, salt og pepper
Kok pastaen al dente
Hell av vannet og bland pastaen sammen med tomatene
Fordel pastaen på tallerknene og legg et par skjeer med pesto over
Bland pestoen inn i pastaen
Serveres med revet parmesan og litt ekstra olje
Godt med nybakt focaccia ved siden av
Basilikumpesto
Man kan selvsagt kjøpe ferdig pesto o butikken, men den man lager selv er 100 ganger bedre synes jeg. Ikke er det spesielt problematisk heller. Lager du en stor porsjon kan den oppbevares i kjøleskapet ca 1 uke. Den kan også fryses.
1/2 til 1 potte basilikum (avhengig av størrelsen)
1-2 båter hvitløk, også avhengig av størrelsen
2 ss pinjekjerner
ca 1 dl god olivenolje eller rapsolje
50 gram revet parmesan
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og kjør det hele sammen med en stavmikser
Eller du kan tilsette oljen i en tynn stråle
Jeg synes det blir like bra om jeg tilsetter alt samtidig, og det er raskere, men det har lettere for å sprekke litt




