Sommerlaks med sandefjordsmør

IMG 0776

Enkelte matretter hører sammen med sommeren synes jeg. Vi spiser selvsagt laks året rundt, men med et annet tilbehør. Her har jeg altså brukt nye norske poteter og ny sommerkål sammen med sandefjordsmør. For meg smaker denne retten rett og slett sommer. Så enkelt og så utrolig godt

Jeg har lånt oppskriften fra GMN, men legger den på bloggen for å ha den lett tilgjengelig.

 

Ingredienser:

6-800 g laksefilét av god kvalitet

salt og hvit pepper

Olje og smør til steking (jeg bruker rapsolje)

Sitron

Sommerkål

Vann og smør til damping av kålen (ca 2,5 dl i binnen )

Nypoteter

 

Sandefjordsmør

2-3 ss matfløte

100 gr smør

3 ss kruspersille, finhakket

1 vårløk, finhakket

Saft av 1/2 sitron

Kok opp fløte, persille og vårløk.

Trekk kjelen vekk fra platen og pisk inn smøret i biter. 

Smak til med sitronsaft.

Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Hold sausen lun mens resten tilberedes

 

Sommerkål

Del kålen i strimler/ tynne båter

Tilsett vann i en ganske vid kjele ca 2 cm opp fra bunnen

Tilsett 2-3 ss smør og litt salt

Legg i kålen og damp den mør, den skal fortsatt være litt sprø

 

Laksen:

Ta laksen ut av kjøleskapet ca 15-20 minutter før den skal tilberedes

Dryss salt over og la den stå på benken

Skyll av saltet og tørk laksen lett med kjøkkenpapir

Dryss over salt og hvit pepper og evt fiskekrydder

Varm olje og smør i pannen

Legg i lakseskivene med skinnsiden ned

La det steke 2-3 minutter før du snur laksen

La det steke ca 2 min (avhengig av tykkelse på skivene)

Når laksen er ferdigstekt kan du bare dra av skinnet

 

Servering

Legg laksen på en tallerken og legg poteter og kål ved siden av

Ha sandefjordsmør i en skål ved siden av

Det blir penest om du hakker persille og drysser over (men det hadde jeg ikke)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *