Dim Sum på A taste of China

dimsummontasje1

Jeg har ikke så mye erfaring når det gjelder asiatisk mat selv om jeg har vært i Asia. For eksempel var Dim Sum et ubeskrevet blad for meg inntil nylig. Spurte derfor for noen uker siden på Twitter om hvor man fikk den beste Dim Sum’en i Oslo og fikk svar fra @StHanne om at det var på A taste of China i Torggaten og gikk dit sammen med datteren min en kveld.

Bortsett fra at inngangspartiet og trappen var like glatte som en skøytebane så virket alt bra. Vi fikk en hjertelig velkomst og et koselig bord med utsikt til Torggaten.

Datteren min hadde spist Dim Sum tidligere, så hun var ikke like “grønn” som meg. Jeg ba dem sette sammen forskjellige retter til oss. Vi startet med suppe og deretter 5 ulike Dim- Sum-retter. Alt var lekkert og velsmakende, men egentlig syntes jeg at mye av det smakte veldig likt. Jeg savnet også at ingen av servitørene fortalte oss hva som var hva. Etter maten kom imidlertid servitøren og beklaget at hun ikke hadde rukket å fortelle oss om maten, men det var visst usedvanlig mye å gjøre den kvelden.

Prisen var egentlig helt latterlig i forhold til det jeg er vant med når mannen min og jeg er ute og spiser. Totalt ble regningen på kr 780,- og da var det inkl en vin til kr 400,-. Billigere enn det er det vel ikke mulig å spise på en restaurant i Oslo?

 

Won Ton-suppe

Bilde 001

Denne valgte jeg egentlig fordi jeg hadde hørt så mye om den og hadde lyst til å smake. Synes det var litt smakløs kraft, men “bollene” som var oppi smakte deilig.

Biffkjøttravioli med vårløk og ingefærsaus

dimsum5

Denne retten likte jeg godt selv om jeg hadde foretrukket litt sterkere innslag av ingefær.

Friterte scampiboller

dimsum2

Det er  ikke noe annet å si om denne retten enn at den smakte deilig.

Svinekjøtt og kinakål innbakt i pastadeig. Pannestekt.

dimsum4

Godt, men litt kjedelig smak etter min mening.

Dampet patadeig med krabbe og scampi

dimsum1

Dette var en god rett, men vanskelig å skille fra en del av de andre rettene. Det ble mye dampet pastadeig.

Dampet rispastadeig fylt med scampi og bambusskudd

dimsum3

Også noe som var dampet, og jeg husker egentlig ikke forskjellen på denne retten og de andre.

Konklusjon:

Jeg har jo ikke noe sammenligningsgrunnlag så det er vanskelig å si om dette var bedre enn på andre steder. Men jeg likte veldig godt at dette ikke var en “typisk Kinarestaurant” med masse juggel overalt. Lokalet var enkelt og greit, akkurat slik jeg liker det. Ikke mye staffasje for å tiltrekke folk, maten er det viktigste. Jeg likte også at omtrent 80 % av klientellet var asiatiske, det borger jo for at maten er bra. Resten av klientellet var nordmenn som virket som de var stamgjester. Betjeningen var hyggelige og hjelpsomme, men hadde altså litt for mye å gjøre denne kvelden. Jeg kommer nok til å besøke restauranten igjen, med mannen min.

Bare noen dager etter besøket ble restauranten stengt på grunn av dårlig hygiene, men jeg tror den er åpnet igjen nå.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *