Robert Bruuns vidunderlige sjokoladekake

Dette er en spesielt god sjokoladekake/ konfektkake som er litt bløt i midten og snaker av appelsin. Brukes like gjerne til dessert.

  • 100 g (1 plate) kokesjokolade
  • 100 g godt smør
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 1 ss appelsinjuice
  • 1 pk (50 g) valnøtter
  • 50 g (1/2 plate) kokesjokolade
  • Revet skall av en appelsin (pass på at du ikke får med det hvite under det orange skallet)
  • 45 g (4 ½ ss) hvetemel

Sett ovnen på 170 grader ca
Smelt smør og den ene platen sjokolade forsiktig sammen (ikke koke) og avkjøl dette litt
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis
Tilsett appelsinjuice og la maskinen gå litt
Hakk valnøtter og den halve platen med sjokolade i foodprosessoren, men ikke finmalt.
Når smør- og sjokoladeblandingen er såpass avkjølt at den har konsistens som tykk saus skjærer du den forsiktig inn i eggedosisen sammen med de hakkede nøttene, sjokoladen og revet appelsinskall. Skjær til slutt inn siktet mel.
Hell røren i en smurt og strødd springform ca 22 cm. (Jeg legger alltid bakepapir i bunnen)
Stek kaken i ca 45 min og avkjøl den på rist.
Forslag til pynt og servering:
Sikt litt melis over + pynt med for eksempel halve valnøtter eller jordbær med en litt pisket krem.
Hell et speil av vaniljesaus på hver tallerken og legg et kakestykke på hver. Eller server vaniljesausen ved siden av.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *