Surf and Turf med kylling og reker

Fullsizeoutput 44ce

Surf and Turf er betegnelse på en rett hvor det brukes ingredienser fra både land og sjø, og i dette tilfellet har jeg valgt kylling og reker. Men man kan bruke hva man har lyst på, kriteriet er altså bare at ingrediensene må komme fra land og sjø.

Jeg har smakt det både med svinekjøtt og kalvekjøtt, krabbe og hummer. Det er også vanlig å bruke en kombinasjon av flere typer skalldyr. Man kan lage den så eksklusiv som man ønsker. Denne oppskriften er en enkel utgave som også er ganske kjapp å lage. I stedet for å bruke ferske grønnsaker kan man også bruke ferdige wokblandinger, da går det enda litt raskere.

Inspirasjon til denne retten fikk jeg på Wenches Kjøkken, men dette er min egen variant.

 

Ingredienser:

IMG 4592

  • 1 broccoli i buketter
  • 1 pk aspargesbønner i biter
  • 1 pk sukkererter
  • 1 søt paprika i strimler
  • 1/2 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd) eller 2-3 fedd vanlig hvitløk
  • 1 tommel frisk ingefær, hakket
  • 2 vårløk i  skiver
  • 1/2 fersk ananas
  • 3-4 store kyllingfiléter i strimler
  • ca 500 gram ferske urensede reker
  • 3-4 ss sweet chilisaus
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 neve koriander
  • salt og pepper
  • olje og smør til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Kok risen etter anvisning på pakken
  • Kok broccoli, asparges og sukkererter i lettsaltet vann i ca 1 minutt og skyll i iskaldt vann
  • La grønnsakene renne godt av seg
  • Del opp kyllingfiléten og paprikaen i strimler og hakk ingefær og hvitløk
  • Stek kyllingstrimlene gylne under omrøring, 4-5 minutter og tilsett paprika, ingefær og hvitløk
  • Stek videre i 2-3 minutter før broccoli, bønner og sukkererter tilsettes
  • Stek videre i 2-3 minutter
Fullsizeoutput 44cd
  • Smak til med salt og pepper, chilisaus og sitronsaft
  • Rett før servering tilsettes reker og ananas i biter
  • Dryss over finhakket koriander
  • Serveres med ris, chilisaus og limebåter

 

Om du ønsker litt mer spicy variant kan du tilsette 1 ts chilipaste under tilberedningen eller 1 hakket rød chili

IMG 4599

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Surf and Turf med kylling og reker”

Leave a Reply to Torill Anita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *