Umami – topprestaurant i Harstad

IMG 4866

Selv om Harstad er en liten by har den overraskende bra restauranter. Det er ikke snakk om vanlig bra restauranter, men helt på toppnivå. Det er spesielt to restauranter som peker seg ut, det er Restaurant De 4 roser  og altså Umami. Begge er med i White Guide Nordic og hadde inspektørene fra Guide Michelin besøkt Harstad så lukter jeg stjerner her.

Du kan lese om De 4 roser på bloggen i disse innleggene De 4 roser – en av de beste restaurantene i Harstad og De 4 Roser leverer på øverste hylle.

Umami Harstad ble stiftet i januar 2011 og drives av Kim-Håvard Larsen og Sigrid Rafaelsen. Begge har jobbet på noen av landets beste restauranter, Kim-Håvard på Feinschmecker og Sigrid på Statholdergaarden, Kim-Håvard har også vært kaptein på den norske kokkelandslaget for juniorer og tok sølvmedalje i VM i Luxembourg i 2010.

Konseptet til  Umami er «mat der du er», det betyr at kokkene kan komme hjem til deg å tilberede et festmåltid. I tillegg har de sin restaurant i Harstad sentrum som er åpen flere dager i uken.

Vi har flere ganger ønsket å besøke Umami når vi har vært i Harstad, men det har aldri passet tidligere, ikke for meg da. Jørn fikk besøke restauranten i desember, men da var ikke jeg med. Jørn hadde snakket så positivt om restauranten så jeg hadde store forventninger da vi fikk mulighet til et besøk nå i juni. Ingen av oss ble skuffet, alt vi fikk servert smakte helt nydelig.

Kim-Håvard viste seg også å være en person som virkelig visste hva han snakket om, enten det gjaldt mat, vin eller restauranter i inn- og utland. Både morsomt og interessant å snakke med ham.

Vi fikk servert en set-meny som var helt på toppnivå, smakfull og lekker, en fryd for alle sanser. Dette er ikke vårt siste besøk, vi kommer tilbake ved neste Harstadbesøk og gleder oss allerede.

Nedenfor kan dere se hva vi fikk servert under besøket vårt:

 

En smak av Umami

Sprø sylinder med tartar på reinsdyrlår og majones med bakt hvitløk

Fullsizeoutput 4631

 

Små apetittvekkere:
Knekkebrød på rug med krem av varmrøkt laks fra Sifjord og ferskost fra Lofoten
Blini med pepperrotkrem og Kalix löjrom
Karamellisert brioche med kremet salat på Bacon fra Mydland, rotgrønnsaker og aprikos

Fullsizeoutput 4624

 

Sprø rischips krydret med havsalt, ristede einebær og tørket steinsopp
 Fullsizeoutput 4628
Kremet sellerirotsuppe med trøffel og gressløk

Fullsizeoutput 462a

 

Umamis nybakte brød med havre og mørk sirup servert med karamellisert smør tilsmakt sitron

Fullsizeoutput 462b

 

Sesam-marinert kveite servert med smørstekt kongekrabbe fra Varanger, syltet fennikel og eple
Kremet blåskjellskum

Fullsizeoutput 462c

 

Pannestekt torsk med puré på sukkererter, glassert romanesco og syltede røde delikatesseløk med luftig sennepshollandaise

Fullsizeoutput 462d

 

«Hvilerett»
Tyttebærsorbet med limegranité

Fullsizeoutput 462e

 

Grillet kalv med fersk sommetrøffel, bakt gresskar og gresskarkrem.
Potetkrokett med urter og Munkeby-ost.
Rødvinsaus med tranebær og estragon

Fullsizeoutput 462f

 

Nystekte sveler med sjokolade-og bringebærganache, sjokoladesmuler, pisket rømme og bringebærsorbet
Varm smørkaramell

Fullsizeoutput 4630

 

Til kaffen fikk vi servert søtsaker som jeg dessverre ikke tok bilde av, men det var selvsagt like lekkert og smakfullt som det andre vi hadde fått servert. Søtsakene bestod av

Umamis fløtekaramell
Mørk sjokoladetrøffel med eggekrem
Konfekt med baileyscremeaux
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på Umami, alt er lekkert og gjennomført til minste detalj. Legg merke til den lekre kaffekannen, det var samme stil på både fløtemugge og sukkerskål, en antikvitet som jeg mener å huske han hadde funnet  hos noen i familien.

IMG 4863

Så takk for oss, Kim-Håvard. Vi kommer innom ved neste Harstadbesøk 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *