Kylling Cacciatore

IMG 3720

Dette er en velkjent italiensk rett og det finnes sikkert 1000 ulike måter å lage den på. Jeg har en annen versjon på bloggen, den finner du HER.

Alt-i-ett-gryter er så takknemlig å lage, det tar litt tid på forhånd når man skal dele opp og brune, men så lager de seg selv i ovnen. De passer derfor utmerket som gjestemat eller hvis man skal ut på en liten tur. Man setter formen i ovnen og der får den stå å godgjøre seg ved lav varme. Det er viktig at man ikke bruker for høy varme da kyllingen kan bli for tørr.

Noen bruker kyllingfilét/ kyllingbryst i denne retten og noen bruker lår, jeg bruker begge deler. Da kan folk forsyne seg med det de liker best.

 

Ingredienser:

  • 2 bokser cherrytomater
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 10 chambinjong i skiver
  • 1 vårløk
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 1 stilk rosmarin, hakket – evt krydder
  • 4 skiver bacon i terninger
  • Kyllinglår og kyllingfilet
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del opp grønnsakene
  • Surr løk og hvitløk i pannen til det blir mykt
  • Ha det over i gryten
  • Surr gulrøttene og ha dem over i gryten
  • Surr champinjong og vårløk
  • Opp i gryten med det
  • Surr bacon til det er mykt
  • Ha tomatene, vinen og kraften i gryten
  • Ha i rosmarin og krydre med salt og pepper
  • Sett på lokk og la det småkoke i ca 30 minutter
  • Brun imens kyllingen på alle sider
  • Ha sausen over i en ildfast form og ha kyllingen på toppen
  • Ha 3-4 ss med creme fraiche over
  • Bakes i ovnen i ca 30 minutter

 

Servering:

  • Serveres med pasta og/ eller brød
  • Det smaker også godt med en salat ved siden av

Fullsizeoutput 4339

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *