Reinsdyrgryte

Fullsizeoutput 42e2

Reinsdyrkjøtt er helt klart favorittkjøttet mitt, og jeg skulle gjerne spist det oftere enn det gjør. Men ikke kjenner jeg noen jegere og på grunn av prisen er det jo heller ikke hverdagsmat, men skikkelig festmat.

Jeg pleier å bestille ulike stykningsdeler av reinsdyrkjøtt fra Røros. Jeg er svært fornøyd med kvaliteten og vil nok fortsette å sende min bestilling en gang i året til denne leverandøren..

Denne gangen tok jeg et stykke reinsdyrbiff og laget en viltgryte, den ble helt nydelig. Det mest leste innlegget på bloggen min noensinne er også en viltgryte så det er ikke bare jeg som elsker vilt tydeligvis. Ellers er det mange ulike oppskrifter med vilt på bloggen.

Ingredienser:

  • 500 gram reinsdyrkjøtt
  • 4 sjalottløk eller 1 vanlig løk i skiver
  • aromasopp eller skogssopp etter ønske ,i terninger
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1/2 søt paprike i terninger
  • 2,5 dl utblandet viltfond (bruk kraft om du har)
  • 2 dl fløte (kremfløte eller matfløte)
  • 2 dl crème fraîche
  • 12 einebær, knusrt i morter
  • Litt gudbrandsdalsost
  • 1 ss tyttebærgelé
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær  reinsdyrkjøttet i ganske store terninger
  • Ha olje og smør i pannen og brun til det får brun og fin skorpe, litt om gangen
  • Sett til side
  • Del opp grønnsakene og ha dem i pannen
  • Lag en jevning og spe med viltfond til det blir en litt tykk jevning
  • Spe videre med fløte og creme fraishe til det blir passe konsistens
  • Tilsett krydder, ost og gelé
  • Ha kjøtt og grønnsaker over i gryten
  • La gryten småkoke ca 20 minutter
  • Serveres med poteter (må ha for å samle opp den gode sausen)
  • Servér evt rosenkål eller broccoli ved siden av
  • Selv må jeg ha syltet rødløk her også

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *