Helstekt kylling med nektariner, epler og blomkålris

Fullsizeoutput 4006

I denne retten har jeg benyttet hel Lerstangkylling, noe jeg anbefaler andre å prøve også. Lerstangkylling selges i alle Menybutikker og er vel noe dyrere enn «vanlig» kylling, men det er det verdt. Smaken er nemlig mye bedre.

Om du vil vite mer om denne kyllingtypen finner du informasjon HER. 

Jeg valgte å bake kyllingen i ovnen med nektariner og epler, det var et godt valg. Smakene passet sammen som hånd i hanske og retten ble en av de beste ovnsstekte kyllinger jeg har laget. Som tilbehør valgte jeg blomkålris, noe som er en fin erstatning for ris. Det smaker deilig også og er selvsagt sunt.

Da jeg skulle lage denne retten tittet jeg litt på nettet, men endte opp med å bruke min egen fantasi stort sett.  Idéen med å stappe sitroner inn i kyllingen fant jeg imidlertid på oppskriftsiden til Meny, og der fant jeg også den herlige sausen/ sirupen.-)

 

Ingredienser:

  • 1 stk Lerstangkylling (eller en annen type)
  • 1 økologisk sitron
  • 4 nektariner
  • 3 epler
  • 1 dl eplejuice
  • 2 -3 ss mykt smør
  • diverse friske urter, feks rosmarin, persille og timian
  • olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Sett stekovnen på 160 grader varmluft
  • Hakk urtene og bland med smøret
  • Gni deretter kyllingen inn med smøret
IMG 1951
  • Del sitronen i 4 og stapp dem inn i buken på kyllingen
  • Vask frukten og skrell eplene
  • Del dem i båter og legg dem i en ildfast form
  • Dryss over salt og pepper og tilsett flere urter
  • Band godt sammen
  • Hell over eplejuicen og litt olivenolje
  • Lag en grop i frukten og legg kyllingen i formen
Fullsizeoutput 4003
  • Stek kyllingen i ca 1 time og 45 minutter – 2 timer (Sjekk om den er ferdig ved å stikke en skarp kniv inn ved benet. Væsken som renner ut skal være klar)
Fullsizeoutput 4004
  • La kyllingen hvile 10-15 minutter før den skjæres opp.

 

Epleaus/ eplesirup:

  • 4 dl eplejuice
  • 1 dl sukker
  • Kok eplejuice og sukker ved ganske høy varme i ca 30 minutter
  • Det skal ha kokt inn  til ca 1/3 og fått en litt sirupslignende konsistens.

 

Blomkålris:

 

  • 1 blomkålhode
  • saft av 1 sitron
  • 2 hvitløkfedd
  • Persille
  • smør
  • salt og pepper
  • Parmesanost

 

Fremgangsmåte:

  • Rens blomkålhodet og riv det på et rivjern
  • Ha bitene i en bolle og skvis over saften av en sitron
  • Finhakk hvitløk og persille og bland inn sammen med salt og pepper
  • Smelt smør i stekepannen og stek blomkålblandingen på middels varme, ca 5 minutter
  • På slutten av steketiden tilsettes ønsket mengde parmesan
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *