Asparges med sashimi og appelsindressing

IMG 0975

Sesongmat er vel det beste som finnes. Når asparges er i sesong spiser jeg det nesten hver dag i ulike sammenhenger. Bruksområdene er jo utallige, både som tilbehør og som selvstendig rett.

Jeg bruker både hvite og grønne asparges, men foretrekker nok de hvite. Synd de har så kort sesong. I denne retten er det de hvite som får spille hovedrollen, og når de får surre 4-5 minutter i smør og får litt havsalt over seg er det lite som overgår dem.

Når jeg lager sashimi bruker jeg alltid salmalaks eller tilsvarende, synes det er enklest siden jeg da slipper å fryse inn laksen før bruk.

Denne retten passer utmerket både til lunch og middag. Server gjerne godt brød ved siden av.

 

Ingredienser:

1 bunt hvite asparges

1/2 bunt grønne asparges

2 ss smør

ca 400 g laksefilét

Sprø salat

4 – 5 cherrytomater, delt i 4

1/4 agurk i terninger

1 sjalottløk

 

Fremgangsmåte:

Skrell de hvite aspargesene og skjær av den nedre delen

De grønne trenger du ikke skrelle, men bryt av den nedre delen

Ha ca 2 ss smør og litt olje i stekepannen og varm opp

Ha de hvite aspargesene i pannen

La de surre ca 1 1/2 – 2 minutter før du tilsetter de grønne

La de surre sammen ca 3 minutter

Lag imens salaten og skjær laksen i skiver

IMG 0973

 

Fordel salaten på et fat og legg laksen langs kanten

Legg aspargesen i midten som på bildet

Drypp litt appelsindressing over og server resten i en bolle ved siden av

 

Appelsindressing:

NB! Skrubb appelsinen godt før du river skallet med et cesterjern

Finrevet skall av 1 appelsin (kun det gule)

Nypresset saft av 1 appelsin

Ca 2 ss nypresset sitronsaft

ca 1/2 dl god olivenolje

Ca 2 ss flytende akasiehonning

gressløk

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *