Hvit asparges med avocadokrem

Fullsizeoutput 38cd

Dette er en deilig og enkel liten rett som kan brukes både som forrett og lunchrett. Jeg spiser ofte asparges, men som regel blir det den grønne fordi den er enklere å få tak i. Begge smaker selvsagt aller best når de er i sesong, men siden sesongen ikke er så lang må man som regel ty til import.

Forskjellen på den hvite og grønne aspargesen er først og fremst måten de dyrkes på. Den hvite vokser i mørket, tildekket av jord mens den grønne vokser over bakken. Den hvite forblir hvit fordi fordi sollyset ikke slipper til, mens den grønne får fargen sin fra sola.

Den hvite har utviklet et skall som må skrelles av før tilberedning og den nederste delen må skjæres av. På den grønne knekker man bare av den nederste delen og den trenger ikke å skrelles.

Asparges:

  • Skjær av den nederste delen av aspargesen
  • Skrell aspargesen fra toppen og ned
  • Kok opp lettsaltet vann
  • Legg i aspargesen og la den koke ca 6 minutter
  • Skyll den i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen

Avocadokrem:

  • 1 1/2 moden avocado
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 2 fedd presset hvitløk
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 3 cherrytomater, hakket
  • 1 ss fetaost
  • 1 ts spisskummin
  • salt og pepper
  • 2 ss hakket dill
 Fullsizeoutput 38cf

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *