Hverdagssuppe med kjøttdeig og masse grønnsaker

fullsizeoutput_36f2.jpeg

Noe som ligner på denne suppen ble laget i God Morgen Norge for noen uker siden. Jeg så at den var rask å lage siden alle grønnsakene bare skulle legges rett i kraften uten å være innom pannen først,  og det viktigste –  den så god ut  . Men jeg har ikke fulgt oppskriften slavisk, bare tatt utgangspunkt i det jeg husker. Tok de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet som trengte å bli brukt.

I stedet for kjøttdeig brukte jeg karbonadedeig fordi jeg liker det bedre, det er jo også mindre fett. Suppen kan utmerket godt serveres helt vegetarisk også.

Suppen smakte deilig,  men litt for spicy for meg. Vær OBS når du tilsetter Sambal Oelek, det er sterke saker. Jeg brukte en toppet teskje, men neste gang vil jeg nok bruke 1/2 skje i stedet. Det må imidlertid sies at jeg er pysete når det gjelder sterk mat.

 

Ingredienser:

  • 1,7 liter vann
  • 500 gram karbonadedeig (kan utelates)
  • Oksefond (smak deg fram)
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 5 gulrøtter i terninger
  • 1 søtpotet i terninger
  • 1 purre, grovhakket
  • 1 cm frisk ingefær, revet
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 1/2 rød, søt paprika i små terninger
  • 3 stilker stangselleri i terninger
  • 5 sjampinjong i skiver (del skivene i to hvis de er store)
  • 1 teskje sambal oelek (chilipaste)
  • 1 neve persille, grovhakket
  • salt og pepper

 

 Fremgangsmåte:

  • Ha vann, fond og buljong i en kjele og kok opp
  • Skjær opp grønnsakene og ha det i kjelen (ikke persillen)
  • Del karbonadedeigen i små boller med hendene og ha i kjelen
  • Tilsett sambal oelek
  • La dette koke sammen til grønnsakene er møre og karbonadedeigen gjennomkokt
 fullsizeoutput_36eb.jpeg
  • Tilsett persillen
  • Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
  • Dryss gjerne litt persille over før servering
Smak til om det bør tilsettes mer fond/ buljong
Om du synes suppen er for tykk tilsetter du mer vann

Serveres med godt brød eller flatbrød

fullsizeoutput_36f4.jpeg

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *