Emmas Drømmekjøkken og Emmas Under

Fullsizeoutput 313a

Da vi var i Tromsø for noen dager siden spiste vi på Emmas Drømmekjøkken, noe vi ikke angret på. Dette må være Tromsøs beste restaurant etter min mening.

Den holder til midt i sentrum, vis a vis Tromsø Domkirke i et koselig rødmalt hus. Restauranten i  2. etg åpnet i 1998, mens Emmas Under på gateplan åpnet 10 år senere.

Konseptet er litt forskjellig selv om menyen stort sett er den samme. På Emmas i 2. etg tilbyr de 3- og 5-retters menyer, noe de ikke gjør på Emmas Under, men etter hva jeg forstod var a la carte menyen den samme.

Vi ble tatt godt imot av en smilende og koselig servitør som viste oss til bordet, og mottok alle mine spørsmål med et stort smil. Det hun ikke kunne svare på selv fant hun ut ved å spørre både chef og hovmester 🙂

Etter mye grubling endte vi opp med å bestille:

Gratinert Kongekrabbe og blåbærgravet kveiteceviche med eple- og fennikelsalat til forrett. Siden jeg hadde litt dårlig erfaring med kongekrabbe fra en annen Tromsørestaurant fikk jeg smaksprøve på krabben før jeg bestilte. Bra!

Denne kongekrabben smakte rett og slett «helt konge», den var fantastisk god.  Neste gang bestiller jeg kongekrabbe til hovedrett!

Fullsizeoutput 313c

 

Kveitecevichen smakte også helt nydelig. Ikke bare var det godt, det var også så vakkert.

Fullsizeoutput 313b

 

Som hovedrett valgte Jørn boknafisk mens jeg tok dagens fangst som denne dagen var uer. Jeg er veldig glad i uer, men er redd for å bestille det på restaurant da jeg har panikk for bein i fisken. Men denne gangen fikk jeg kokkens garanti for at den skulle være helt beinfri. Men hva fant jeg? Som vanlig dukket det opp et bein og da måtte Jørn overta maten min. Jeg klarer rett og slett ikke å spise videre hvis jeg finner et bein.

Men før jeg fant dette beinet smakte fisken aldeles utmerket. Den ble servert med bl.a. linser og grønnkål, noe jeg synes var perfekt tilbehør. Jørns boknafisk falt også i smak, men den lille biten jeg smakte på synes jeg var for salt. Det er mulig boknafisk skal være slik.

 

 

Deilig uer

Fullsizeoutput 313d

 

Jørns boknafisk ble servert med tradisjonelt tilbehør som gulrøtter, bacon og kremet kål.

Fullsizeoutput 313e

 

Da det var tid for dessert var vi grunnen forsynt, men vi valgte likevel å dele en multesymfoni som var multer i forskjellige utgaver. Jeg elsker multer, men spiser det dessverre svært sjelden.

Fullsizeoutput 313f

 

Neste dag valgte vi å spise lunch på Emmas Under, det angret vi heller ikke på. Her er det hjemmelaget mat som gjelder, og det er klart vi ville prøve det. Egentlig ønsket jeg en salat, men da jeg fikk høre at de hadde hjemmelaget reinsdyrpølse med hjemmelaget tilbehør så ble det dette på meg, Nam, nam, deilig 🙂

Fullsizeoutput 3140

 

Fiskegratengen deres er, om ikke verdensberømt, så i alle fall Norgesberømt. Dette ble Jørns valg og jeg kan absolutt si meg enig i at den var helt nydelig. Oppskriften på denne delikatessen finner du på hjemmesiden deres HER. Jeg skal i alle fall lage den.

Fullsizeoutput 3141

 

Dessertene deres står utstilt i en kjøledisk rett innenfor døren, og denne dagen var det ulike utgaver av pannacotta. Mitt valg ble bringebærpannacotta som smakte helt greit.

Fullsizeoutput 3142

 

Neste Tromsøbesøk kommer garantert til å inneholde et besøk på Emmas Drømmekjøkken. Gleder meg allerede 🙂

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *