Kylling Satay med mangosalsa

IMG 3125

Kylling Satay er godt det 🙂 Det bestiller jeg ofte når jeg spiser asiatisk ute og det lager jeg også selv hjemme fra tid til annen. Det tar litt tid å lage den fordi kyllingen skal marineres og den skal også tres på spyd, men den passer godt som lørdagsrett eller en rett du kan lage når du har litt god tid. Men det er verdt tiden du bruker for det er virkelig helt nydelig.

Denne oppskriften er ikke egen oppfinnelse, men en «vandreoppskrift» man kan finne flere steder på nettet. Jeg har imidlertid gjort små endringer som gjør at jeg har satt mitt eget preg på den.

 

Ingredienser kylling

  • 4 kyllingfiléter
  • 1 dl ketjap manis (fås i alle dagligvareforretninger)
  • 1 ss chilipasta (sambal oelek)
  • 2 ss mais- eller soyaolje
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • grillspyd

 

Fremgangsmåte:

  • Bland sammen alle ingrediensene
  • Skyll og tørk kyllingfil´tene
  • Skjær filétene i ca 1 cm tykke skiver på langs
  • Tre kyllingen på spydene
IMG 3120
  • Pensle kyllingen med marinaden
  • La det hele marinere i 30-40 minutter
  • Stek kyllingspydene i en panne på middels varme til de er gjennomstekt
IMG 3123
  • Ta vare på marinaden
  • Hold spydene varme i stekovnen mens du lager det øvrige

 

Peanøttsaus

IMG 3126

 

Ingredienser:

  • 1,5 dl vann
  • 1/2 glass peanøttsmør, grove type (helst økologisk fra Helios)
  • Resten av marinaden

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vannet
  • Tilsett peanøttsmør
  • Rør dette godt sammen så det blir en jevn masse
  • Tilsett marinaden og rør godt
  • La sausen putre noen minutter
  • Tilsett evt mer vann hvis du synes den er for tykk

 

Mangosalsa

IMG 3121

  • 1 mango i terninger
  • 1/2 agurk i terninger
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 tommel frisk ingefær, revet
  • 1/2 lime, saften
  • frisk koriander, hakket

 

Skjær opp alle ingrediensene og bland forsiktig sammen. La det stå ca 30 minutter i kjøleskapet så smakene får satt seg

 

Serveres med kokt ris

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *