Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker

IMG 3632

Når jeg skal lage kyllingbryst pleier jeg å kjøpe de store fra f.eks. Stange eller tilsvarende produsenter. Da holder det faktisk med et kyllingbryst til to personer, og smaken er selvsagt mye bedre. De er litt dyrere, men det er det absolutt verdt synes jeg.

Denne retten er lettvint og smaker deilig. Vi kom hjem fra påskeferie til ganske tomt kjøleskap og fant kyllingbrystet i fryseren, plukket grønnsaker som fortsatt var fine i kjøleskapet. Brunet kyllingbrystet og la det deretter i formen sammen med grønnsakene, inn i ovnen og ferdig på 30 minutter. Bruk de grønnsakene du har for hånden, det gjorde jeg.

 

Ingredienser 2 personer:

  • 1 stort kyllingbryst med skinn
  • olivenolje
  • smør
  • salt og pepper
  • 1 rødløk i båter
  • 1/2 squash store biter
  • 1/2 rød paprika i biter
  • 1/2 purre
  • 2 tomater i båter

 

Fremgangsmåte:

  • Stek kyllingbrystet med skinnsiden ned i en blanding av smør og olje
  • Stek på middels varme til skinnet er gyldent og sprøtt

IMG 3630

  • Snu kyllingen og stek litt på den andre siden også.
  • Krydre med salt og pepper
  • Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av brystet
  • Del opp grønnsakene og legg i en ildfast form
  • Lag en grop i midten og legg i kyllingen med skinnsiden opp
  • Kyllingen er ferdig når kjernetemperaturen er 68 grader (etter ca 15 minutter)
  • Den ferdigstekte kyllingen skal hvile i 10-15 minutter fr den skjæres opp
  • Som tilbehør serverte jeg ovnsbakte amadinepoteter og fløtesaus

Fløtesaus:

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kyllingkraft
  • 2 dl fløte
  • salt

Fremgangsmåte:

  • Fres løk og hvitløk i smør i en liten kasserolle
  • Løken skal bli myk, men ikke stekt
  • Tilsett vin og kok inn til 1/3
  • Tilsett kraft og la det koke i 5 minutter
  • Tilsett fløte og la sausen småkoke 5-10 minutter til sausen tykner noe
  • Smak til med salt og pepper
  • Sil sausen om du vil, jeg bruker den som den er
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *