Entrecote av elg med eple- og rødløkkompott

IMG 2221

Høsten er virkelig en fantastisk årstid, i alle fall den høsten vi har hatt så langt i år. Men uansett er det  ingen årstid som gir oss så mye av markens grøde, og det er det jeg liker aller best ved høsten.

Denne gangen har jeg laget en oppskrift med elg. Jeg synes ofte elg er litt vanskelig fordi kjøttet kan virke tørt. Denne gangen var jeg utrolig heldig og fikk tak i entrecote som i alle fall ikke var i nærheten av å være tørr. Dette ble en av de beste elgretter jeg har spist. Kjøttet ble kjøpt på Meny som har stort utvalg av vilt, men dette er kostbare råvarer dessverre. Jeg tror entrecoten kostet 4-500 kroner per kilo. Men man må jo unne seg det når det er sesong.

Om du ikke får tak i entrecote kan du selvsagt også bruke indre- eller ytrefilét, men mitt favorittstykke er entrecoten 🙂

  • La kjøttet få romtemperatur før det skal tilberedes!
  • Bind deretter entrecoten godt sammen med hyssing før du gnir den inn med salt og pepper.
  • Varm olje i stekepannen og brun kjøtet godt på alle sider.
  • Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen, gjerne sammen med noen urter

IMG 2214

 

  • Stek kjøttet på 150 grader til kjernetemperaturen er 55 -56 grader (rosa kjerne som på bildet)

 

IMG 2216

 

  • Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og gjerne et frottehåndkle og la det hvile 15-20 minutter før det skjæres opp

 

Eple-og rødløkkompott

IMG 2207

 

Ingredienser:

  • 2 rødløk
  • 2 faste, litt syrlige epler
  • 2 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3-4 ss eplemost
  • salt og pepper
  • frisk timian

 

Fremgangsmåte:

  • Del løken i båter og surr den myk i smør på lav temperatur ca 10 minutter
  • Tilsett sukkeret og la det smelte
  • Tilsett epler i båter, timian og eplemost
  • Stek videre til eplemosten har kokt inn
  • Smak til med salt
Foruten denne kompotten serverte jeg sopp og ovnsstekte poteter og regnbuegulrøtter ved siden av
Bon Apetit !

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *