En kulinarisk reise i Andalucia 1

Når mannen min og jeg er ute og reiser er vi ganske opptatt av hvilke restauranter vi skal prøve. Det skyldes nok både at vi er interessert i og glad i god mat. Det trenger ikke være stjernerestauranter i Michelinguiden, men vi vil at mat og service skal være bra.

For å finne frem til restauranter (og hotell også) bruker jeg alltid Tripadvisor og Guide Michelin.

For tiden er vi i Spania, først på en ukes rundreise i Andalucia før vi ender opp “hjemme” i Jerez. Hotellene vi bor på har jeg plukket ut fra Tripadvisor. Hittil har vi ikke blitt skuffet, snarere tvert imot. Vi har også testet ut en del restauranter. I går spiste vi på restaurant Ruta del Azafran i Granada, en stor matopplevelse.

Først fikk vi servert et slags appelsinskum som apetittvekker:

DSC00859

Deretter tok mannen min kald melonsuppe med karse og sprøstekte skinkeflarn. Det var virkelig helt nydelig så jeg må prøve å finne ut hvordan jeg kan lage noe som ligner. Jeg spiste (som vanlig) den nydelige spanske ibericoskinken:

DSC00861

Som hovedrett spiste jeg fisk, breiflabb rullet sammen og fylt med spinat. Det var appelsinkrem og svart ris til + noe annet jeg ikke husker. Det var i alle fall helt nydelig. Det samme var anden min mann spiste.

DSC00863

Desserten vi valgte var veldig spesiell, mojitotroudant. Den bestod av en slags gele i bunnen av glasset. Deretter små iskrystaller av frossen mojito og på toppen et slags skum som jeg tror de hadde fått til ved å piske eggehviter til skum og tilsette en eller annen fruktessens. Det var i alle fall helt nydelig, friskt og godt.

Nå er vi kommet til Ronda og bor på en praktfull parador (et gammelt palass som er restaurert og omgjort til topphotell). Og i kveld skal vi kanskje spise på en restaurant som heter Tragabush . Den har 1 stjerne i Guide Michelin.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “En kulinarisk reise i Andalucia 1”

 • Hei Torill!

  Har nettopp kommet over din blogg og må si jeg er imponert. Er selv fan av både egen matlaging, og å reise for å oppleve mat. Er bosatt i Marbella, Spania og er etter 4 år her ganske kjent med de kulinariske opplevelsene her i området. Ta gjerne kontakt om du er i disse trakter, så vil jeg med glede anbefale deg noen smakfulle opplevelser.

  Nå skal jeg ta en dypere titt i arkivet ditt, sammen med en god kopp kaffe. Gleder meg til å følge deg videre!

  Sophie

  • Hei Sophie!

   Tusen takk for kommentar 🙂 Jeg skal huske på kontakte deg hvis vi kommer på dine trakter, det er helt sikkert. Har du noen privat blogg nå? Var inne på siden det var henvist til og så at du hadde hatt det tidligere.
   Jeg bodde også i Spania for noen år siden, Jerez de la Frontera. Underviste i travelling and tourism ved en internasjonal høyskole. Det var en fin tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *