Vil du oppleve nordlys på Svalbard?

Nordlys 02

Det er vel ikke noe naturfenomen som er vakrere enn nordlys, eller aurora borealis som er det latinske navnet. Vi forbinder vanligvis nordlyset med Nord-Norge, men det forekommer også i Sør-Norge selv om hyppigheten ikke er like stor. I det siste har det vært flere nordlys-netter her i Sør-Norge, og det har ikke gjort lysten mindre til å oppleve «the real thing» på Svalbard. Selv i Middelhavslandene kan det forekomme nordlys fra tid til annen.

Å oppleve nordlyset på Svalbard er noe jeg har lyst til. Denne lysten har jeg faktisk hatt ganske lenge, men aldri gjort noe med fordi det har vært andre reisemål som har lokket enda mer.  Nå har jeg imidlertid bestemt meg for å gjøre noe med det.

Mange, inkludert meg selv, har trodd at en Svalbardtur er ekstremt kostbar, men det stemmer absolutt ikke. For tiden har Spitsbergen Travel en kampanje, Nordlyspakken, hvor man får

 

fly t/r

3 netter på hotell inkl frokost

1 nordlysopplevelse

fra 3490,- per person.

 

Dette er jo noe de fleste kan ta seg råd til.

 

Kampanjen gjelder fra 15. oktober 2015 til 14. februar 2016.

Foruten nordlyset er det også mye annet man kan oppleve på Svalbard, så det er absolutt mulig å utvide pakken ovenfor med noen dager for å få med seg flere opplevelser.

Tenk deg for eksempel isgrotting, det må være helt fantastisk – men også litt skummelt… – å vandre inne i en isbre med hodeykter som eneste lyskilde.

Isgrotting 01

Isgrotting 02

 

Snøscooterturer, hundesledeturer, turer med beltevogn – noe for enhver smak. Er det ikke fristende? Jeg føler i alle fall at det er min tur til å oppleve dette nå, etter å ha hørt om andres flotte opplevelser.

Sleighride 01

 

For meg er også lyset, og ikke bare nordlyset,  på Svalbard noe jeg har lyst til å oppleve – så utrolig vakkert. De ekstreme forskjellene fra midtsommer til midtvinters gir spektakulære opplevelser uansett årstid.

Natt 01  1

 

Å få øye på en isbjørn – på god avstand…. – hadde vært fantastisk, men det er vel ikke så ofte det skjer vil jeg tro.

Polarbear 02

Polarbear 01

 

Hvis du har lyst til å oppleve nordlyset på Svalbard fyller du ut skjemaet du finner HER.  Om du har spørsmål kan du ringe79 02 61 00

Nordlys 01

 

Innlegget er sponset

Alle bilder tilhører Spitsbergen Travel og er gjengitt med deres tillatelse.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *