Pizza med konfitert and og broccoli

 

 

IMG_0574.jpg

Dette er en litt original pizzautgave, men man kan vel egentlig bruke det meste på pizzabunnen. Jeg fikk idéen fra Lise Finckenhagen som hadde brukt konfitert kylling.

Canard

 

Det er selvsagt ikke nødvendig å konfitere anden for å bruke den på pizzaen, men om du har rester etter et slik måltid er det aldeles utmerket å bruke. Du kan også bruke rester av and eller kylling som ikke er konfitert.

Det finnes også flere utgaver av ferdig konfitert and i butikkhyller og i nettbutikker, både vacuumpakket og hermetisk. I denne oppskriften har jeg brukt hermetisk konfitert and som man får kjøpt på Matbazaren.

 

 

 

Matbazaren har forøvrig en rekke gourmetprodukter så jeg anbefaler absolutt et  besøk på hjemmesiden deres.

 

Ingredienser:

Pizzabunn:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
  • Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
  • Legg på fyllet
  • Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen  ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
  • Stek ved 270 grader i ca 8 minutter

Pizzasaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/4 ts sukker
  • litt balsamicoeddik
  • noen urter, finhakket
  • salt
  • nykvernet sort pepper

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.

 

Topping

2 konfiterte andelår eller det antallet du ønsker

1/2 broccoli

4 -5 cherrytomater, delt i skiver

1/2 løk i skiver

Mozarellaost

Parmesanost

Revet ost

Pizzasaus

Friske urter

 

Fremgangsmåte:

Smør et lag med pizzasaus på bunnen

Fordel mozarella over

Riv deretter andelåret i stykker og fordel på pizzaen

IMG 0573

Legg over broccoli i små buketter

Legg over løk og tomater

IMG 0574

Dryss over revet ost, parmesanost og friske urter

 

Bruk av pizzastein:

  • Sett steinen på midterste rille i kald ovn
  • Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
  • Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
  • Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
  • Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
  • La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk
 IMG_0581.jpg
Innlegget er sponset
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *