Tre om Taube på Engelsviken 2015

IMG 9504

Vi har vært litt usikre på hvor mange ganger vi faktisk har overvært de ulike Taubeforestillingene på Engelsviken, men har nå kommet fram til at vårt første besøk var i 2000 da vi flyttet til Moss. Etter det har vi vært til stede hvert år,  det kommer vi nok også til å fortsette med  så lenge vi klarer å gå opp trappen til loftet hvor showet spilles.

Årets  forestilling heter Happy days are here again og har de samme hovedartistene som før:  Primus motor Nissa Nyberget, Lars Klevstrand og Hege Johannessen. Ellers er trommisen Hermund Nygård med for 2. gang, men Rino Johannessen hadde vikar da vi var der. Dessverre husker jeg ikke navnet på vikaren, men dyktig var han i alle fall 🙂

IMG 9518

Som vanlig spiste vi middag i restauranten før forestillingen, men i år var dette en stor skuffelse for min del. I stedet for en vanlig meny presenterte de en egen Taubemeny som hadde et meget begrenset utvalg. De hadde gjort dette for å avlaste kjøkkenet fikk vi beskjed om. Jeg mener at når de først har en restaurant som tilbyr servering før showet så bør de jammen kunne klare å hanskes med dette. For det første er restauranten ganske liten og for det andre har det aldri vært snakk om noen stor og omfattende meny i utgangspunktet.

Jeg pleier alltid å spise blåskjell når jeg er på Taube, og jeg fikk dem nå også selv om de ikke stod på menyen. Men disse blåskjellene var ikke slik de pleier. De druknet i fløtesaus og hadde masse rødløk på toppen. I stedet for frites fikk jeg 4 DIGRE og bløte båtpoteter hvor 2 var brent. Jeg spiste kanskje 10-12 blåskjell, de smakte meg ikke. Jørn spiste den vanlige fiskesuppen og var fornøyd med den.

De tilbød 2 desserter, en vaniljepannacotta og en eplekake med is. Jeg spiste ingen av dem, men for meg er eplekake noe som serveres i sesong. Hvorfor ikke i større grad servere desserter med friske bær som er i sesong nå??

Personlig mistet jeg dessverre lysten til å spise før forestillingen neste gang, i alle fall  om serveringstilbudet skal være det samme.

Selve forestillingen var selvsagt helt knall, den kan vel ikke være noe annet når Nissa står bak. Denne mannen er så full av musikk at det bobler ut av ham i form av kule arrangementer og en haug av ulike instrumenter. Jeg lurer på om det finnes noe instrument han ikke spiller.

IMG 9517

IMG 9507

Lars Klevstrand er jo selve Taubetolkeren både i Norge og Sverige og har en fantastisk stemme som kler disse visene perfekt. Og Hege kler alle rollene hun får tildelt.

IMG 9514

IMG 9481

Denne gangen var vi sammen med min kusine Ann Helen og hennes mann Hans Jørgen, de sa seg også fornøyd med forestillingen.

IMG 9476

IMG 9498

Som vanlig koste jeg meg glugg ihjel, og gleder meg allerede til neste år.

Nedenfor ser dere et lite bildedryss fra kvelden:

IMG 9479

IMG 9485

IMG 9487

IMG 9494

IMG 9495

IMG 9496

IMG 9502

IMG 9504

IMG 9511

IMG 0921

IMG 0925

IMG 0928

IMG 0936

IMG 0941

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *