Fransk rødvinsgryte

IMG 9112

Jeg har stor sans for smakfulle gryter og ovnsretter som lager seg selv. Riktignok er det litt jobb å dele opp og brune ingrediensene, men når det er gjort så står jo gryta på eller i ovnen til den skal spises. Da har den fått DEN smaken og kjøttet smelter på tungen.

Denne franske rødvinsgryten er en slektning av Boeuf Bourguignon som du finner oppskrift på HER. Ellers har jeg også oppskrift på en provencalsk kjøttgryte som du finner HER. Begge kan anbefales.

Det vil ikke bli så mange oppskrifter på bloggen et par uker fremover, jeg tar nemlig påskeferie fra og med i morgen. I stedet håper jeg å få postet noen innlegg med restaurant- og reisetips fra ferien.

Benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig god påske.

 

Ingredienser:

  • ca 2 kg oksekjøtt, f.eks. høyrygg
  • 200 g bacon
  • 2 løk i skiver
  • 15-20 småløk, hele
  • 4 gulrøtter
  • 3 pastinakker
  • 1 fennikel
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 squash
  • 1 hvitløk i båter
  • 1 boks tomatpuré (ca 3 ss)
  • 250 g champinon
  • 3 ss hvetemel
  • 3/4 flaske rødvin
  • 6 dl kjøttkraft
  • olje og smør til bruning
  • Hakkede urter, f.eks rosmarin, salvie og bladpersille
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del baconet i terninger
  • Surr det i pannen og sett til side når det er ferdig (det skal ikke sprøstekes)
  • Del kjøttet i litt store terninger og stek i samme panne
  • Stek litt om gangen
  • Flytt kjøttet over i gryten
  • Vask, rens og del grønnsakene og surr dem litt etter litt i smør og olje
  • Flytt over i gryten etterhvert som de blir ferdige
  • Når alle grønnsakene er i gryten tilsetter du hvetemelet
  • Bland godt og la dette surre noen minutter
  • Tilsett vin, kraft og tomatpuré og bland godt

IMG 1490

  • Tilsett urter
  • La gryten småkoke på ovnen i 5-6 timer
  • En halv time før severing tilettes bacon og mer urter

 

Serveres med potetmos

Enjoy

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *