Grønnkål med chorizo og tomatris

IMG 9108

Jeg har blitt så glad i grønnkål at jeg bruker det i forskjellige varianter flere ganger i uken. Denne gangen brukte jeg altså chorizo og tomatris som tilbehør. Ikke nok med at det smaker godt, det er sundt i tillegg. Det er raskt å tilberede, det er risen som tar lengst tid her.

 

Tomatris:

  • 1 boks tomater
  • 1/2 finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten håndfull hakket basilikum
  • 1 buljongterning
  • 2 dl jasminris

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp tomatene med grønnsaker og buljong
  • Tilsett risen
  • Kok risen i 12 -14 minutter
  • Flytt kjelen fra platen og la stå med lokket på i 5-10 minutter

 

Grønnkål med chorizo:

  • 4 rå chorizopølser
  • 300 gram eller 1 pakke ferdig vasket og kuttet grønnkål
  • 2-3 dl vann
  • 2 ss smør
  • salt
  • 10 cherrytomater delt i to
  • revet skall av 1 sitron
  • 1-2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte:

  • Ha litt olje i pannen
  • Klem små «boller” av pølsen ned i pannen (om du bruker kokt chorizo deler du den i biter)
  • Brun pølsebitene til de avgir væske
  • Ta pølsen ut av pannen og sett til side
  • Ha vannet i stekepannen og kok opp
  • Tilsett 1 ss smør, grønnkål og salt
  • La dette koke et par minutter til grønnkålen faller sammen
  • Hell av vannet som fortsatt er i pannen
  • Tilsett 1 ny ss med smør
  • Tilsett  cherrytomater, sitronskall og pinjekjerner
  • Tilsett pølsebitene til slutt
  • Krydre med salt og pepperf
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *