Month: January 2019

Dry-aged ytrefilét med champinjongsaus og urtepoteter

Dry-aged ytrefilét med champinjongsaus og urtepoteter

Dry-aging innebærer en mørnings- og spekeprosess hvor kjøttet ligger en periode i friluft, beskyttet av et lag med havsalt. Kjøttet vendes daglig inntil det har dannet seg et tørt lag på utsiden. Denne metoden innebærer et vekttap på ca 25 %, noe som bidrar til […]

Pokébowl med mye godt

Pokébowl med mye godt

Har du smakt Poké (Påkay) ennå? Hvis ikke så tror jeg du kommer til å smake det i løpet av det kommende året siden det er spådd å bli «den nye fredagstacoen», og dessuten smaker det mye bedre. Poké er fargerik gatemat fra Hawaii og […]

One Pot Pasta vegetar

One Pot Pasta vegetar

  Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men hos oss  spiser vi stadig mer vegetarmat og mindre kjøtt. Og i de tilfellene vi spiser kjøtt er vi veldig bevisst på å kjøpe gode kortreiste produkter fra dyr som har hatt et godt liv. […]

Emmas Drømmekjøkken og Emmas Under

Emmas Drømmekjøkken og Emmas Under

Da vi var i Tromsø for noen dager siden spiste vi på Emmas Drømmekjøkken, noe vi ikke angret på. Dette må være Tromsøs beste restaurant etter min mening.  Den holder til midt i sentrum, vis a vis Tromsø Domkirke i et koselig rødmalt hus. Restauranten i […]

Lakselasagne med lomper, spinat og blåmuggost

Lakselasagne med lomper, spinat og blåmuggost

Jeg er veldig glad i både laks og lasagne og lager lakselasagne ofte. Men for å unngå å lage det på samme måte hver gang prøver jeg å variere innholdet litt. Denne varianten med blåmuggost synes jeg smaker nydelig, og litt annerledes – så den […]

Nye Credo – en av de beste i landet

Nye Credo – en av de beste i landet

For noen uker siden spiste vi på Trondheims andre Michelinhåp, nye Credo. «Gamle» Credo spiste vi på for noen år siden, det var også en flott opplevelse med beliggenhet midt i sentrum. Nå har restauranten flyttet ut av sentrum til en gammel fabrikkbygning på Lade […]

Kveitefilét med ertepuré, bacon og ovnsbakte perlepoteter

Kveitefilét med ertepuré, bacon og ovnsbakte perlepoteter

  Kveite er en av mine favorittfisker, men jeg synes den kan være litt vanskelig å tilberede. Jeg har selvsagt klart å lage vellykket kveite også, men andre ganger har den blitt for tørr. Jeg har til og med fått servert  tørr kveite på gode […]