Skip to content
Min heading

Toril

  • Hjem
  • Bloggen
  • Oppskrifter
    • Forretter
      • fisk
      • grønnsaker og salat
      • skalldyr
      • suppe
    • Hovedretter
      • fisk
        • breiflabb
        • kveite
        • tunfisk
        • laks
        • rødspette
        • steinbit
        • torsk
        • uer
        • andre fiskeretter
      • fjærkre
        • and
        • kylling
      • gryter og ovnsretter
      • kjøtt
        • kalv
        • lam
        • oksekjøtt
        • svin
        • viltkjøtt
      • kjøttdeig
      • pasta
    • Salat
    • Suppe
    • Pai og pizza
      • pai
      • pizza
    • Skalldyr
      • blåskjell
      • hummer
      • reker
      • scampi
    • Tradisjonsmat
      • Julemat
      • Annen tradisjonsmat
    • Trykkoking
    • Vegetar
    • Etnisk
      • Fra andre land
      • asiatisk
      • fransk
      • gresk
      • Indisk
      • italiensk
      • meksikansk
      • spansk
      • thailandsk
    • Middagstilbehør
      • grønnsaker
      • poteter
      • sauser
    • Desserter
    • Frokost
    • Gjærbakst
      • Eltefritt
      • brød
      • focaccia
      • rundstykker
      • Søt gjærbakst
        • hveteboller
        • hvetekake
        • Kanelsnurrer
        • lussekatter
        • Prinsessekake
        • Safransnurrer
        • Skillingsboller
    • Kaker
      • dessertkaker
      • eplekaker
      • sjokoladekaker
      • tørre kaker
      • andre kaker
    • Pålegg
    • Drikke
  • Reiser
    • Asia 2012
    • Brasil
      • Pontanegra
      • Rio de Janeiro
    • Cruise
    • Hong Kong
    • Frankrike
      • Bordeaux
      • Cannes
      • Champagne
      • Personalvintage
      • Nice
      • Paris
    • Italia
      • Bologna
      • Como
      • Ligurien
      • Marche
        • Grottammare
      • Piemonte
        • Alba
      • Roma
      • Sicilia og Sør-Italia
      • Toscana
        • Firenze
        • Lucca
        • Pisa
        • Siena
        • Volterra
    • Kambodsja
      • Phnom Penh
      • Sihanoukville
      • Siem Reap
    • Kenya
    • London
    • New York
    • Norge
      • Harstad
      • Lofoten
      • Stavanger
      • Tromsø
      • Trondheim
      • Vega
    • Polen
      • Gdansk
      • Sopot
      • Wroclaw
    • Riga
    • Safari
    • Singapore
    • Spania
      • Barcelona
      • Cadaques
      • Andalucia
        • Jerez
      • Nerja
      • Palma
    • Sverige
      • Gøteborg
      • Stockholm
    • Sør-Afrika
      • Cape Town
        • Polen
      • Franschhoek
      • Motswari
    • Thailand
      • Bangkok
      • Chiang Mai
      • Chiang Rai
      • Julefeiring i Cha Am
    • Tyskland
      • Berlin
    • Vietnam
  • Restauranter
    • Bangkok
    • Berlin
    • Brasil
      • Pontanegra
      • Rio de Janeiro
    • Frankrike
      • Antibes
      • Cannes
      • Champagne
      • Nice
      • Paris
      • St Paul de Vence
      • St Tropez
    • Italia
      • Ligurien
      • Marche
        • Grottammare
        • Ravenna
      • Piemonte
      • Roma
      • Toscana
        • Pisa
        • Siena
        • Volterra
    • Kambodsja
      • Phnom Penh
      • Siem Reap
      • Sihanoukville
    • Norge
      • Bergen
      • Bodø
      • Engelsviken
      • Harstad
      • Halden
      • Lillehammer
      • Lofoten
      • Mo i Rana
      • Moss
      • Oslo
      • Son
      • Stavanger
      • Tromsø
      • Trondheim
      • Vega
      • Ålesund
    • New York
    • Polen
      • Gdansk
      • Sopot
      • Wroclaw
    • Riga
    • Sharm el Sheikh
    • Spania
      • Barcelona
      • Cadaques
      • Jerez
      • Nerja
      • Palma
    • Sverige
      • Gøteborg
      • Stockholm
    • Sør-Afrika
      • Cape Town
      • Franschhoek
    • Vietnam
  • Diverse
    • Medieomtaler og konkurranser
  • Facebook
  • Instagram
Main Menu
  • Hjem
  • Bloggen
  • Oppskrifter
    • Forretter
      • fisk
      • grønnsaker og salat
      • skalldyr
      • suppe
    • Hovedretter
      • fisk
        • breiflabb
        • kveite
        • tunfisk
        • laks
        • rødspette
        • steinbit
        • torsk
        • uer
        • andre fiskeretter
      • fjærkre
        • and
        • kylling
      • gryter og ovnsretter
      • kjøtt
        • kalv
        • lam
        • oksekjøtt
        • svin
        • viltkjøtt
      • kjøttdeig
      • pasta
    • Salat
    • Suppe
    • Pai og pizza
      • pai
      • pizza
    • Skalldyr
      • blåskjell
      • hummer
      • reker
      • scampi
    • Tradisjonsmat
      • Julemat
      • Annen tradisjonsmat
    • Trykkoking
    • Vegetar
    • Etnisk
      • Fra andre land
      • asiatisk
      • fransk
      • gresk
      • Indisk
      • italiensk
      • meksikansk
      • spansk
      • thailandsk
    • Middagstilbehør
      • grønnsaker
      • poteter
      • sauser
    • Desserter
    • Frokost
    • Gjærbakst
      • Eltefritt
      • brød
      • focaccia
      • rundstykker
      • Søt gjærbakst
        • hveteboller
        • hvetekake
        • Kanelsnurrer
        • lussekatter
        • Prinsessekake
        • Safransnurrer
        • Skillingsboller
    • Kaker
      • dessertkaker
      • eplekaker
      • sjokoladekaker
      • tørre kaker
      • andre kaker
    • Pålegg
    • Drikke
  • Reiser
    • Asia 2012
    • Brasil
      • Pontanegra
      • Rio de Janeiro
    • Cruise
    • Hong Kong
    • Frankrike
      • Bordeaux
      • Cannes
      • Champagne
      • Personalvintage
      • Nice
      • Paris
    • Italia
      • Bologna
      • Como
      • Ligurien
      • Marche
        • Grottammare
      • Piemonte
        • Alba
      • Roma
      • Sicilia og Sør-Italia
      • Toscana
        • Firenze
        • Lucca
        • Pisa
        • Siena
        • Volterra
    • Kambodsja
      • Phnom Penh
      • Sihanoukville
      • Siem Reap
    • Kenya
    • London
    • New York
    • Norge
      • Harstad
      • Lofoten
      • Stavanger
      • Tromsø
      • Trondheim
      • Vega
    • Polen
      • Gdansk
      • Sopot
      • Wroclaw
    • Riga
    • Safari
    • Singapore
    • Spania
      • Barcelona
      • Cadaques
      • Andalucia
        • Jerez
      • Nerja
      • Palma
    • Sverige
      • Gøteborg
      • Stockholm
    • Sør-Afrika
      • Cape Town
        • Polen
      • Franschhoek
      • Motswari
    • Thailand
      • Bangkok
      • Chiang Mai
      • Chiang Rai
      • Julefeiring i Cha Am
    • Tyskland
      • Berlin
    • Vietnam
  • Restauranter
    • Bangkok
    • Berlin
    • Brasil
      • Pontanegra
      • Rio de Janeiro
    • Frankrike
      • Antibes
      • Cannes
      • Champagne
      • Nice
      • Paris
      • St Paul de Vence
      • St Tropez
    • Italia
      • Ligurien
      • Marche
        • Grottammare
        • Ravenna
      • Piemonte
      • Roma
      • Toscana
        • Pisa
        • Siena
        • Volterra
    • Kambodsja
      • Phnom Penh
      • Siem Reap
      • Sihanoukville
    • Norge
      • Bergen
      • Bodø
      • Engelsviken
      • Harstad
      • Halden
      • Lillehammer
      • Lofoten
      • Mo i Rana
      • Moss
      • Oslo
      • Son
      • Stavanger
      • Tromsø
      • Trondheim
      • Vega
      • Ålesund
    • New York
    • Polen
      • Gdansk
      • Sopot
      • Wroclaw
    • Riga
    • Sharm el Sheikh
    • Spania
      • Barcelona
      • Cadaques
      • Jerez
      • Nerja
      • Palma
    • Sverige
      • Gøteborg
      • Stockholm
    • Sør-Afrika
      • Cape Town
      • Franschhoek
    • Vietnam
  • Diverse
    • Medieomtaler og konkurranser
  • Facebook
  • Instagram

Year: 2010

Meny i romjulsselskap

December 30, 2010October 8, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

Det har vært lite aktivitet på Mammas Kokebok i romjulen, det skyldes at det har vært andre aktiviteter som har blitt prioritert. En av aktivitetene har vært mat, mye mat …

Meny i romjulsselskap Les mer

Julesylte av tynnribbe

December 28, 2010December 17, 2018 - by Torill Anita - 12 Comments.

    Moren min pleide alltid å lage “ordentlig” sylte av grisehode, men det har jeg aldri våget meg på. Ikke har jeg lyst heller, og det er slett ikke …

Julesylte av tynnribbe Les mer

Ingen jul uten sild

December 24, 2010December 17, 2018 - by Torill Anita - Leave a Comment

I dag er det juleaften og ute er det skikkelig julestemning. Datteren vår er kommet på besøk noen dager og vi er ferdige med det som skulle gjøres til jul. …

Ingen jul uten sild Les mer

Pepperkaker på den voksne måten

December 23, 2010December 17, 2018 - by Torill Anita - Leave a Comment

Det er virkelig lenge siden jeg har laget pepperkaker, kanskje 15 år siden. For meg er det i grunnen kaker man lager når det er små barn i huset. Men …

Pepperkaker på den voksne måten Les mer

Salmagravlaks

December 21, 2010September 4, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

For første gang skulle jeg lage gravlaks av salmalaks. Jeg har laget gravlaks flere ganger tidligere, men da har jeg brukt vanlig laksefilét. Så fikk jeg plutselig idéen om å …

Salmagravlaks Les mer

Smalahove – en juletradisjon

December 19, 2010December 17, 2018 - by Torill Anita - 2 Comments.

Smalahove er faktisk den av matrettene jeg liker best av julematen. Mye bedre enn pinnekjøtt og veldig mye bedre enn ribbe. I familien er jeg alene om å mene det, …

Smalahove – en juletradisjon Les mer

Deilige krumkaker

December 18, 2010January 2, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

Jeg lager ikke så mange kaker til jul for det er ingen av oss som spiser så mye av det. Men det er jo litt koselig og så skaper det …

Deilige krumkaker Les mer

Indrefilét med pastinakkpuré

November 27, 2010September 11, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

  Når jeg lager middag i helgene lager jeg helst fisk, men innimellom er det godt med en kjøttmiddag også. Hvis jeg spiser kjøtt er det som regel filét, og …

Indrefilét med pastinakkpuré Les mer

Lettstekt salmalaks

November 19, 2010September 4, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

  Jeg er veldig begeistret for salmalaks og bruker det ganske ofte. Som regel blir det at jeg lager sashimi, men det er jo greit å variere litt. Denne gangen …

Lettstekt salmalaks Les mer

Torsk på tomatseng

November 14, 2010September 9, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

  Jeg har sagt det tidligere og jeg sier det igjen: Jeg elsker torsk, det er min favorittfisk hvis den er fersk og akkurat passe tilberedt. “Problemet” med å spise …

Torsk på tomatseng Les mer

Langtidskokt lammeskank som smelter i munnen

November 6, 2010April 11, 2019 - by Torill Anita - 2 Comments.

Jeg liker veldig godt lammeskank og har laget det på mange ulike måter; med øl, med rødvin, med portvin etc. Men jeg har en forkjærlighet for denne som er helt …

Langtidskokt lammeskank som smelter i munnen Les mer

Saftig og deilig tunfisk

October 30, 2010August 31, 2019 - by Torill Anita - 1 Comment

Jeg synes tunfisk er nydelig hvis den er stekt på riktig måte, ellers smaker den bare sagflis. Så derfor er jeg alltid litt redd når dette står på menyen. Jeg …

Saftig og deilig tunfisk Les mer

Steinbit med tomatsalsa og potetstappe

October 18, 2010March 30, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

Steinbit er en fisk jeg er veldig glad i, vel og merke hvis den ikke har ligget for lenge i fiskedisken (noe den ofte har, dessverre). Denne gangen virket den …

Steinbit med tomatsalsa og potetstappe Les mer

Aspargesmousse med røkelaks

October 15, 2010April 5, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

Nå begynner aspargesen å dukke opp i butikkene og selv om den ikke er norsk smaker den nydelig allikevel. Denne retten er en oppskrift jeg har hatt på bloggen lenge …

Aspargesmousse med røkelaks Les mer

Torsk på grønnsaksseng

October 10, 2010September 9, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

Torsk har faktisk blitt min favorittfisk. Når den er akkurat passe kokt/stekt så smaker den helt nydelig, men blir den stående 1 minutt for lenge blir den tørr og mindre …

Torsk på grønnsaksseng Les mer

Barcelona – best i Spania?

October 10, 2010September 9, 2019 - by Torill Anita - 1 Comment

I høstferien var datteren min og jeg i Barcelona. Jeg har ikke hatt noe godt forhold til denne byen de siste årene, så jeg var litt skeptisk til å reise …

Barcelona – best i Spania? Les mer

Kulinarisk vandring i Barcelona

October 6, 2010September 9, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

I høstferien reiste jeg til Barcelona sammen med min datter, og siden jeg har vært der flere ganger tidligere ville jeg prøve noe jeg ikke hadde prøvd tidligere. En kulinarisk …

Kulinarisk vandring i Barcelona Les mer

Uer med linser og squash

September 30, 2010September 9, 2019 - by Torill Anita - Leave a Comment

Jeg hadde nok ikke spist uer på ca 20 år da jeg for noen dager tok mot til meg og prøvde det igjen. Grunnen til at jeg ikke har spist …

Uer med linser og squash Les mer

Posts pagination

1 2 … 7 Next

Leter du etter noe?

Visit TORILLS MAT OG REISER's profile on Pinterest.

Archives

Gode Blogger

  • Borte Best Reiseblogg
  • Helles Kitchen
  • Ingeborgs blogg
  • Mat og Reiser
  • Trines Matblogg

Innlegg

January 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Dec   Feb »
Copyright © 2025 Toril.
Powered by WordPress and HitMag.
StatCounter - Free Web Tracker and Counter