Chili- og limemarinert entrecôte med hot salsa

IMG 9053

Dette er en litt annerledes måte å servere entrecôte på, det er slik de ofte foretrekker den i Argentina/ Sør Amerika. Sør-amerikansk mat er spådd å bli en mattrend i 2015 så hvorfor ikke prøve?

Det er viktig at kjøttet er førsteklasses, så bruk litt penger på det. Denne gangen kjøpte jeg flotte kjøttstykker hos min lokale slakter som kun selger kortreist kjøtt av topp kvalitet..

IMG 9832

Kjøttet skal marineres i en smaksrik marinade og godgjøre seg 5-6 timer før tilberedning. Tilbehør er en spicy salsa, stpoteter og salat. Voila!

 

Ingredienser marinade:

  • 1 ss frisk koriander, hakket
  • 1 ss frisk basilikum, hakket
  • 1 ss frisk mynte, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • Saft av 1 lime
  • 1 ss sterk chilisaus
  • 1/2 dl appelsinjuice
  • 1/2 dl olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingrediensene i en bolle
  • Rør godt sammen
  • Legg entrecôtene i en plastpose
  • Hell marinaden i posen
IMG 9834
  • Vend på posen slik at marinaden fordeler seg mellom kjøttstykkene
  • Legg i kjøleskapet 5-7 timer
  • Vend på posen innimellom

 

Hot salsa:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1/2 dl vann
  • 1 rød chili uten frø, hakket
  • 2-3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 løk, finhakket
  • 3-4 ss frisk koriander, hakket
  • 1/2 ss frisk oregano, hakket

 

Fremgangsmåte:

  • Pisk sammen olivenolje, eddik og vann
  • Tilsett resten av ingrediensene
  • Bland godt sammen og la stå og trekke i 2-3 timer

 

Tilberedning kjøtt:

  • Ta kjøttet ut av marinaden og tørk lett med litt kjøkkenpapir
  • Dryss på salt og pepper
  • Stek kjøttet i stekepanne/grillpanne eller på grillen til det er ferdig

 

Servering:

Serveres med søtpoteter, enten frityrstekt eller bakt i ovnen

Server gjerne en salat ved siden av

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *