Grønnkål med sopp, hvitløk, chili og lime

IMG 9928

Jeg har fått veldig sansen for grønnkål i det siste og spiser det flere ganger i uken i ulike varianter. Ikke bare smaker det godt, det er i tillegg supersundt.

Retten jeg presenterer her kan serveres vegetarisk, evt sammen med potetstappe. Om du foretrekker å ha noe ved siden av kan du for eksempel bruke pølser av forskjellig slag. Jeg brukte kebasapølse og bratwurst fra Jacobs og begge smakta utmerket.

 

Grønnkålen:

  • 1 pakke grønnkål
  • sopp, f.eks. østerssopp eller brun champinjong i skiver
  • 3-4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 lime ,skall og saft (helst økologisk)
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss smør
  • 1/2 dl olivenolje
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Vask limen og riv skallet med et fint rivjern, kun det grønne
  • Press ut saften og ha både skall og saft i et glass
  • Tilsett soyasausen og sett til side
  • Rens, del og stek soppen i olje
  • Tilsett hakket hvitløk og chili
  • La dette surre noen minutter
  • Ha det over i en bolle og sett til side
  • Ha 1 – 2 dl vann i pannen og kok opp
  • Tilsett 1 ss smør og itt salt
  • Ha i grønnkålen og la det koke til grønnkålen faller sammen
  • Hell evt av vannet som ikke har fordampet
  • Tilsett soppblandingen og bland forsiktig inn

IMG 9927

IMG 9930

  • Bland til slutt inn soya- og limeblandingen
  • Tilsett evt 1 ss smør

Enjoy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *